Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Monica Rădulescu: Mărgele sau bomboane?

Monica Rădulescu: Mărgele sau bomboane?

Monica Rădulescu și-a legat numele de Digi 24: la acest post este reporter

Cum te-ai apucat de făcut mărgele? Ai fost mereu îndemânatică și preocupată de frumusețe?

Povestea a început în urmă cu patru ani, inițial dintr-o nevoie a mea de relaxare după job. De atunci colierele BonBons înveselesc și „îndulcesc“ sute de ținute. Eu am fost dintotdeauna pasionată de zona asta și chiar îmi amintesc că, atunci când eram mică, îmi făceam din colierele mamei tot felul de accesorii.

Nu e deloc simplu și mai ales e foarte-foarte migălos procesul, pentru că mărgelele sunt cusute manual, una câte una. O „bomboană“ are sute de mărgeluțe.

Ce ai creat până acum și ce intenționezi să creezi? Gingășia și dulceața acestor bomboane de purtat sunt o reflexie bună a ta.

Mi s-a mai spus asta și cred că într-adevăr așa e. Nici nu putea fi altfel. Atunci când creezi ceva din inimă, fără implicare din exterior, și ești cu totul acolo, produsul respectiv este o reflexie a ta. Ca să îți răspund la întrebări, până acum am creat coliere, cercei și inele și pregătesc pentru la vară ceva special.

Ce te inspiră?

Dulciurile. Chiar dacă eu nu mănânc atât de multe, sunt sigură că acea combinație de mărgele care mă face să salivez și să mă gândesc la bomboane va ieși ce trebuie. Mă mai inspiră oamenii și poftele lor. Îmi spunea o clientă la un moment dat că ei îi plac foarte mult fructele de pădure și atunci am creat un colier care să i se potrivească.

O prietenă spune că oamenii cărora le plac dulciurile sunt automat mai buni. Tu ce crezi, o persoană care poartă o bomboană poate fi la fel de fericită ca una care o mănâncă?

Eu zic că da și spun asta din feedbackul pe care îl primesc de la fetele care aleg să îmi poarte creațiile. Îmi place să spun că accesoriile nu doar se poartă, ci se și simt. Și eu asta mi-am dorit: să creez povești cusute cu ajutorul mărgelelor și să aduc ținutelor nu doar culoare, ci și o stare de bucurie.

Te-a întrebat cineva dacă „bomboanele“ tale sunt adevărate?

De foarte multe ori.  Mulți mi-au cerut rețeta.

Cine este și cum este purtătoarea de bijuterii BonBons?

Femeia care, indiferent de vârstă, aduce un touch de dulceață ținutei sale.

Cu ce asortăm „bomboanele“?

Cu un zâmbet. Clientele îmi spun că nici nu le mai interesează atât de tare în ce se îmbracă, atât timp cât își accesorizează ținuta cu BonBons.

Cum, când, unde și de ce creezi bomboanele?

Cum? Cu bucurie. Când? Oricând am timp liber și inspirație. În ultimul timp, am luat mai puține comenzi și am încercat să cos astfel încât să fie varietate. Unde cos? Acasă, în micul meu atelier. De ce? Mi-am dorit să creez ceva nou, ceva care să aducă bucurie și să „îndulcească“ orice ținută.

Care este ingredientul fără de care o întreprindere ca a ta nu ar merge?

Să faci cu drag lucrurile, să construiești pas cu pas, fără să sari treptele, și să te organizezi. Aici mai am de lucrat, pentru că „BonBons“ este second job.

Care este cel mai ciudat obiect pe care l-ai realizat vreodată?

Nu tocmai ciudat, mai degrabă provocator. În urmă cu doi ani, am creat împreună cu Claudia Ioniță, designer Couture de Marie, tricouri cu BonBons. A fost provocator pentru că „bomboanele“ cusute urmau să fie cupe de înghețată și căutam cea mai potrivită variantă, astfel încât ele să fie ușor de dat jos de pe tricou atunci când acesta urma să fie spălat. De aici a venit și ideea de a înlocui cupele de înghețată în funcție de… poftă.

Care este cel mai ciudat lucru care ți s-a cerut vreodată?

Mai degrabă funny: multe comenzi pe care le-am primit au fost de la oameni care au crezut că sunt bomboane de mâncat și voiau să le ofere drept mărturii sau mă întrebau ce ingrediente folosesc și dacă sunt sănătoase.

Ce sfat ai da cuiva care încearcă să aleagă un cadou din creațiile tale?

Accesoriile au un cuvânt de spus. Să aleagă în funcție de hainele pe care le poartă. Alegerea e cu atât mai simplă dacă garderoba conține multe piese monocrome. BonBons „îndulcesc“ orice ținută!

Te-ai gândit să te extinzi, să lucrezi pe o scară mai mare?

M-am gândit în ultimul timp la asta, dar nu aș vrea să pierd din farmecul produsului handmade, creat așa, cu migală și drag. Clientele care poartă BonBons au înțeles conceptul și așteaptă cu multă răbdare „coacerea” accesoriilor pe care urmează să le poarte și le mulțumesc mult pentru încrederea lor.

(„Bomboanele“ le puteți admira și cumpăra pe site-ul ei, www.monicaradulescu.eu/bonbons, dar și pe Facebook: BonbonsbyMR, și pe Instagram: bonbonsbymonicaradulescu.)

Citește și:

Articol preluat din ediția de aprilie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Roxana Melnicu
Foto:arhiva personală

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns