Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Robert Tudor: Viața are magie!

Robert Tudor: Viața are magie!

Magicianul Robert Tudor s-a făcut cunoscut în momentul în care a participat la „Românii au talent“, un show de succes de la Pro TV. Curând, îl vom vedea în ipostaza de prezentator al concursului „Vocea României Junior“, care va debuta în această toamnă la același post. Pe Robert îl inspiră marele magician David Copperfield, pe care l-a întâlnit de multe ori.

Ce înseamnă a fi magician?

Pentru mine, a fi magician înseamnă a aduce zâmbete și uimire prin magie. E o profesie foarte veche, dar în România abia acum începe să prindă contur.

Când ai descoperit anumite trucuri și când ai făcut un job din ele?

Am fost pasionat de mic, de când circul venea la noi în școală și avea în spectacol numere de magie. Îmi aduc aminte cu plăcere de primul număr de magie pe care l-am făcut, o dispariție misterioasă a unei eșarfe pe care o trăgeam cu o sfoară pe mânecă. Pentru mine, fascinant nu era numărul de magie, ci reacțiile colegilor de clasă. La 18 ani am început să practic serios această profesie, atunci când l-am întâlnit pe Doru Rancea. A fost un job și, încet-încet, o provocare, pentru că mi-am dorit întotdeauna să mă autodepășesc.

Cum îți creezi numerele de magie?

Povestea din spatele numărului de magie este cea mai importantă. De exemplu, numărul de magie pe care l-am făcut în semifinala „Românii au talent“ este unul original, iar povestea nu o veți găsi nicăieri în lumea aceasta. Numerele le creez cu ajutorul echipei mele sau sunt cumpărate de la producători și inventatori.

Ai mentori, modele?

Mentorul meu a fost Doru Rancea, soțul lui Beatrice Rancea. Ca modele îi am pe David Copperfield și Mihai Bobonete, pentru că în spectacolele de magie îmbin foarte mult magia cu comedia (comedy magic).

Care sunt tehnicile cele mai dificile?

Cele mai dificile numere sunt levitațiile, de orice fel.

Cine ești tu, Robert?

Sunt un om simplu care a venit de undeva de la țară, din Dragomirești Vale, județul Ilfov, fac ceea ce-mi place și reușesc cu puterea minții să îmi împlinesc toate visurile, pentru că eu cred în magie.

Ai fost un copil care demonta mașinuțe?

Am fost un copil care nu a avut prea multe jucării, dar, cu toate acestea, am fost iubit, pentru că am fost cel mai mic dintre cei trei copii pe care mama îi are. Ce-i drept, am fost crescut mai mult de bunici și pot spune că poveștile bunicului de când eram mic mi-au ajutat imaginația și mă regăseam în ele, mai ales în Prâslea cel Voinic și merele de aur.

În afara magiei, cu ce te ocupi?

Îmi place foarte mult să călătoresc și să petrec timp cu familia. Călătoresc pentru a cunoaște oameni, obiceiuri, tradiții.

Și, vă spun un secret, eu tot timpul trebuie să am mintea limpede, să gândesc pozitiv, să iubesc și să nu-i judec prea mult pe alții pentru deciziile lor. De fiecare dată când fac ceva, trebuie să fie cu zâmbetul pe buze, pentru că astfel atrag toate lucrurile minunate din viața mea.

De asemenea, nu ratez nicio ocazie să mă întâlnesc cu magicieni din toate colțurile lumii, acolo unde merg în vacanță.

Unde îți place să călătorești?

Îmi place să călătoresc în America pentru că acolo sunt foarte mulți magicieni și numeroase spectacole de magie.

Cauți, pe unde mergi, magia locurilor?

Sunt fascinat de fiecare oraș, nu cred că am fost undeva și să nu-mi placă. Și, da, caut să trăiesc magia fiecărui loc în care ajung.

Ce muzică asculți?

În ultima perioadă, am ascultat Gorillaz, Damian Rice și Scorpions. Când călătoresc, îmi place să ascult muzica specifică locului.

Ce filme vezi?

Comedii, documentare și de dragoste. Lista lui Schindler, Pianistul, Now You See Me, Interstellar.

Cum se împacă jocul de-a iluzia cu viața reală?

Jocul acesta de-a magia cu viața reală se împacă minunat, mai ales de acum zece luni, când în viața reală a apărut David Mihai, copilul nostru. Sunt fericit și am o familie magică.

Grădinărești?

De când m-am mutat în București, nu prea mai grădinăresc, dar la bază, să știți, sunt inginer agronom!

Faci castele de nisip?

Aștept ca David, copilul nostru, să fie mai mare și să le facem împreună.

Cum e viața din perspectiva magiei?

Din perspectiva magiei, orice lucru pe care ți-l imaginezi devine posibil. Viața este cel mai frumos lucru de pe acest pământ. Viața este magie!

Cum te înțelegi cu copiii?

Minunat, iubesc copiii și îmi place să fiu în această lume a lor, cu totul specială. Nu se compară cu nimic, pentru că perioada cea mai frumoasă a vieții este copilăria, fără griji, nevoi, probleme, doar joacă, dragoste și fericire.

Cum sunt spectacolele de magie pentru copii pe care le organizezi?

Spectacolele de magie pe care le susțin pentru copii sunt interactive, educative, cu apariții neașteptate de iepurași și porumbei, pline de culoare, râsete, zâmbete și magie. Este o lume magică special creată pentru copii.

La Vocea României Junior, vei încerca să le alungi copiilor emoțiile cu ajutorul magiei?

Aștept cu nerăbdare să-i surprind și să-i fac, atât cât pot, să mai uite de emoții sau să le transform emoțiile în trăiri constructive.

Ce înseamnă Vocea României Junior pentru tine?

Vocea României Junior și faptul că sunt prezentator alături de Mihai Bobonete reprezintă cea mai mare provocare și îmi dă posibilitatea să lucrez în continuare cu copiii. Să fiu cinstit, nici că se putea mai bine decât o astfel de emisiune! Este cel mai grozav proiect pe care l-am avut vreodată, sunt alături de cei mai buni: Inna – artistă internațională, Andra – cea mai iubită artistă, Marius Moga – unul dintre cei mai buni compozitori și descoperitori de talente, Mihai Bobonete – cel mai bun comediant.

Ce proiecte noi ai?

Acum pregătim turneul pentru toamnă, cu spectacole de magie pentru copii în aproape toată țara, biletele sunt deja pe Eventim. Apoi, în octombrie, pe 21, sunt la Copenhaga, pe 22 la Götteborg și pe 23 la Londra, tot cu spectacole de magie pentru copii. Nu îi uit nici pe adulți, am și pentru ei un show, intitulat „Cu puterea minții“.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr34/25.08.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Pro Tv

Comments

comments

Lasă un răspuns