Chiftele arăbești. O rețetă clasică, exotică și simplă

Chiftele arăbești. O rețetă clasică, exotică și simplă

 

PORTII 6-8
TIMP DE PREPARARE 45-55 minute
DIFICULTATE medie

PENTRU CHIFTELE

  • 500 g carne tocata (vita sau miel)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu coriandru verde (patrunjel)
  • ½ lingurita cu chimion
  • ½ lingurita cu coriandru pudra
  • ½ lingurita cu turmeric
  • un varf de lingurita cu ghimbir
  • sare
  • piper

PENTRU CRUSTA DE IERBURI

  • pesmet
  • rosii uscate
  • chimen
  • ardei iute uscat
  • pasta dulce de rosii
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat

Pasul 1: Pentru chiftele, amesteca toate ingredientele si stropestele cu putina apa rece pana rezulta o compozitie ca pentru chiftelele obisnuite.

Pasul 2: Cu mana uda, modeleaza chiftele de forma ovala.

Pasul 3: Separat, intr-un castron, pregateste un amestec din pesmet si ierburi in cantitatea si proportiile pe care ti le doresti.

Pasul 4: Tavaleste chiftelele prin amestecul de ierburi si prajeste-le la foc iute. Scoate-le pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pexels.com/

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult