Ciorbă de perișoare, rețeta bunicii

Ciorbă de perișoare, rețeta bunicii

Ciorba de perisoare este o reteta tipic romaneasca. Poate ca are ceva influente turcesti, dar reteta dupa care este preparata in prezent este a noastra!

Ingrediente pentru ciorba de perisoare

3 morcovi
2 cepe mari
2 ardei grasi rosii
2 rosii decojite si taiate mărunt
Un cartof mare
O radacina de patrunjel
Frunze de patrunjel, leustean si telina
Ulei, sare, piper, bors si smantana, dupa gust

Ingrediente pentru perişoare:

300 de grame de carne tocata (doar de porc sau de vita si pui, sau in ce combinatii vrei tu)
Un ou
Un pumn de orez
Cateva frunze de patrunjel, taiate marunt
Putin ulei

Preparare pentru ciorba de perisoare

→ Caleste ceapa, in putin ulei. Adauga morcovii si radacina de patrunjel tocate marunt sau date prin razatoare. Cand legumele s-au inmuiat pune apa clocotita ( circa 2,5 l de apă).
→ Cand ciorba clocoteste din nou, adauga cartoful bucatele si ardeiul tocat marunt. La final pune rosiile si lasa totul sa fiarba la foc mic, 10-15 minute, cu capac.
→ In paralel, se amesteca ingredientele pentru perisoare si se fac bilutele cat nucile
→ Cand clocoteste ciorba, se adauga perisoarele (este foarte important ca ciorba sa clocoteasca, altfel perisoarele se vor sfarama)
→ Tine oala la foc mic, ca sa clocoteasca la foc domol.
→ La final pune frunzele de patrunjel, telina si leusteanul sau doar ceea ce-ti place, dar toate ierburile acestea impreuna dau un gust special ciorbei.
→ La final pune sare si piper.
→ Poti lasa ciorba de perisoare dulce sau o poti acri cu bors.
→ Se serveste cu smantana si pana proaspata!

Citeste si:

Supa alba (Soup de chalet)
Supa de rosii din trei ingrediente
Ciorba de legume. Cea mai buna reteta

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult