Bunătăți pentru Paște: Drob picant

Bunătăți pentru Paște: Drob picant

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 450 g carne de pui/curcan tocată
  • 450 g cârnați picanți
  • 45 g pesmet
  • 2 ouă mari + 4 fierte
  • 120 ml lapte
  • 2 morcovi mici
  • 3 linguri de porumb boabe
  • 1 lingură de muștar dijonez
  • 1 tulpină apio
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 2-3 linguri de ketchup picant
  • rozmarin
  • sare, piper

Mod de preparare:

Toacă fin carnea de pasăre și curăță pielița de pe cârnați. Amestecă cele două cărnuri.

Sotează în ulei ceapa tocată fin, morcovii cubulețe, feliuțele subțiri de apio și boabele de porumb pentru 7-8 minute. Lasă-le deoparte să se răcorească.

Adaugă în amestecul de cărnuri muștarul, pesmetul, laptele, rozmarin, sare și piper după gust, iar la final legumele sotate. Omogenizează și toarnă ½ din compoziție într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu pesmet, pune ouăle fierte și restul de carne. Unge cu ketchup și dă la cuptor o oră.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult