Bunătăți pentru Paște: Miel în crustă cu sos caramelizat

Bunătăți pentru Paște: Miel în crustă cu sos caramelizat

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 6 cotlete de miel
  • câțiva ardei copți
  • 100 g alune/nuci zdrobite
  • 100 g pesmet
  • 10 castane
  • ulei de măsline, sare
  • 50 ml vin roșu dulce
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mică
  • 100 g unt
  • maghiran proaspăt
  • sare, rozmarin, cimbru

Mod de preparare:

Taie cotletele în două părți, astfel încât să obții două bucăți formate din câte trei cotlete. Pune-le la marinat într-un amestec de ulei de măsline, rozmarin uscat și cimbru, sare și vin roșu. Lasă-le să stea cel puțin o oră.

Înfășoară fiecare bucată de carne în felii de ardei copt și prinde-le la capete, pentru a fixare, cu scobitori. Scufundă fiecare bucată într-un castronel în care ai bătut ouăle (cu un praf de sare), apoi dă-le prin amestecul de pesmet și alune/nuci zdrobite și presează bine. Dacă vrei o crustă mai bogată, scufundă din nou în ouăle bătute și din nou în amestecul uscat. Așază-le într-o tavă unsă cu ulei și dă-le la copt o jumătate de oră.

Între timp, opărește și curăță castanele. Taie fin ceapa și rumenește-o într-un cub de unt topit. Pune castanele curățate, acoperă-le cu apă și ține-le pe foc până se înmoaie. Scurge și trage-le în untul rămas în care ai adăugat o linguriță de zahăr brun și sare. Ține-le pe foc până obții un sos omogen, caramelizat. Servește cotletele tăiate alături de sosul de castane, frunzulițe de maghiran proaspăt și chifle de casă sau pâine ușor rumenită.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult