Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!
Ingrediente:
- 6 cotlete de miel
- câțiva ardei copți
- 100 g alune/nuci zdrobite
- 100 g pesmet
- 10 castane
- ulei de măsline, sare
- 50 ml vin roșu dulce
- 2 ouă
- 1 ceapă mică
- 100 g unt
- maghiran proaspăt
- sare, rozmarin, cimbru
Mod de preparare:
Taie cotletele în două părți, astfel încât să obții două bucăți formate din câte trei cotlete. Pune-le la marinat într-un amestec de ulei de măsline, rozmarin uscat și cimbru, sare și vin roșu. Lasă-le să stea cel puțin o oră.
Înfășoară fiecare bucată de carne în felii de ardei copt și prinde-le la capete, pentru a fixare, cu scobitori. Scufundă fiecare bucată într-un castronel în care ai bătut ouăle (cu un praf de sare), apoi dă-le prin amestecul de pesmet și alune/nuci zdrobite și presează bine. Dacă vrei o crustă mai bogată, scufundă din nou în ouăle bătute și din nou în amestecul uscat. Așază-le într-o tavă unsă cu ulei și dă-le la copt o jumătate de oră.
Între timp, opărește și curăță castanele. Taie fin ceapa și rumenește-o într-un cub de unt topit. Pune castanele curățate, acoperă-le cu apă și ține-le pe foc până se înmoaie. Scurge și trage-le în untul rămas în care ai adăugat o linguriță de zahăr brun și sare. Ține-le pe foc până obții un sos omogen, caramelizat. Servește cotletele tăiate alături de sosul de castane, frunzulițe de maghiran proaspăt și chifle de casă sau pâine ușor rumenită.
Citește și:
- Doradă umplută la grătar (rețetă de Paște)
- Pască tradițională (rețetă de Paște)
- Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF