Conserve de toamnă: Salsa verde picantă

Conserve de toamnă: Salsa verde picantă

Ingrediente:

  • 500 g ardei iute
  • 500 g ardei gras verde
  • 200 g pătrunjel verde
  • 150 g tulpini apio
  • 150 g busuioc verde
  • 400 g usturoi
  • 200 g nucă măcinată
  • 3 linguri de semințe de fenicul
  • 3 linguri de coriandru uscat
  • 2 linguri de mărar (uscat sau verde)
  • 50 g sare

Preparare:

Curăță ardeii iuți de cotoare și semințe. Poartă mănuși pentru protecție.

Curăță usturoiul și dă-l prin mașina de tocat împreună cu ardeiul iute, apoi țelina, pătrunjelul verde, mărarul și frunzele de busuioc.

Adaugă sarea, nuca, semințele de fenicul zdrobite și amestecă. Pune-l în borcanele sterilizate, sigilează-le și lasă-le cu capacul în jos până a doua zi dimineață. Păstrează-le la rece.

Sugestie. Este un sos foarte picant și se potrivește foarte bine cu cărnurile mai grase, de porc.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult