Conserve de toamnă: Bureți marinați

Conserve de toamnă: Bureți marinați

Ingrediente:

  • 1 kg bureți
  • 1 l oțet
  • 1 lingură de sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță de boabe de muștar
  • ulei

Preparare:

Curăță ciupercile, taie-le și pune-la la fiert 15 minute în apă cu puțină sare. Scurge-le și așază-le în borcane.

Fierbe oțetul cu doi litri de apă, lingura de sare, dafinul și boabele de muștar. După ce a dat în clocot, toarn-o fierbinte peste bureți.

Toarnă o lingură cu ulei peste lichidul din fiecare borcan, sigilează-le și întoarce-le cu capacul în jos pentru o zi. Păstrează-le într-un loc întunecat și răcoros.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult