Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Moty Fridman, un bărbat în slujba frumuseții

Moty Fridman, un bărbat în slujba frumuseții

Moty Fidman este un renumit sculptor israelian, dar și CEO și fondatorul brandului de cosmetice -417. Frumusețea are mii de fațete, iar un artist este mereu în căutarea perfecțiunii.

Un artist al formelor, el transcende lumea artei și în 2003 începe să exploreze frumusețea dintr-un alt unghi. A descoperit că trăsăturile chipului pot fi sculptate nu numai cu dalta, ci și cu ajutorul mineralelor și nămolului de la Marea Moartă. A creat o gamă largă de produse recunoscute pentru proprietățile de rejuvenare. Marea Moartă conține de zece ori mai multe săruri și minerale decât orice altă mare sau ocean și este considerată din Antichitate cel mai mare spa vindecător din lume. Monty știa că nămolul ei este încărcat cu minerale benefice frumuseții și a gândit fiecare produs la fel cum își gândește fiecare sculptură. „Ele trebuie să pregătească chipul pentru o nouă zi, la fel cum artistul își pregătește pânza înainte de a o picta.“

A venit în România de două ori și de fiecare dată și-ar fi dorit să stea mai mult. I-a plăcut Bucureștiul, dar și Sinaia. A vizitat stațiunea în fugă, între întâlniri și evenimente, însă tot a reușit să simtă parfumul locurilor, să admire arhitectura zonei și să ne acorde un scurt interviu.

Când ați început să gândiți că puteți crea produse de frumusețe?

M-am născut și trăiesc în apropiere de cel mai exotic loc de pe pământ, cel mai jos loc de pe pământ, Marea Moartă. Ca sculptor, îmi exprim sentimentele până la pasiune și simt că cea mai eficientă cale pentru a-i face pe oameni să-și exprime frumusețea este experiența unică a simțurilor declanșate de gama -417.

Cum ați decis să aduceți această gamă în România?

România este a doua țară în care am adus aceste produse. Căutăm întotdeauna parteneri buni, pe termen lung, care sunt capabili să ofere experiența pe care noi o creăm pentru clienții noștri. Sensiblu este un partener ideal pentru noi din punctul de vedere al conceptului de magazine, al concentrării asupra clientului și al serviciilor, lucruri care fac o mare diferență.

De ce ați ales ingrediente din Marea Moartă pentru aceste produse?

S-a demonstrat clinic că sărurile și nămolul din Marea Moartă pătrund în epidermă, vindecă problemele de piele cum ar fi oxigenarea, îmbătrânirea și dezechilibrele cutanate ca acneea sau psoriazisul. Nămolul reduce și durerile reumatice. Oameni din toată lumea vin la Marea Moartă pentru a-și trata aceste probleme. Gama -417 conține minerale și nămol în fiecare produs într-un mod revoluționar și creativ pentru a fi eficiente pentru clienții noștri.

Bărbații din Israel au grijă de imaginea lor? Folosesc cosmetice?

Israelienii sunt conservatori și totuși astăzi vedem că tot mai mulți devin metrosexuali și cosmeticele sunt din ce în ce mai multe și în dulapul lor.

Când ați început să îngrijiți tenul și cine v-a inspirat?

Am avut grijă de pielea mea încă din adolescență. Am vrut să fiu sigur că tenul meu arată bine în cea mai sensibilă perioadă a vieții. Și de atunci, în special pentru că eram foarte aproape de Marea Moartă, protejarea sănătății și a pielii a devenit un obicei. Părinții mi-au arătat cât de importantă este starea de bine în îngrijirea pielii, la fel ca sportul și dieta.

Cum ați defini conceptul de feminitate?

Feminitatea este puterea de a perfecționa.

Ce vă place să faceți în timpul liber? Ce hobby-uri aveți?

Pentru mine, cel mai important lucru este familia. Sunt căsătorit și am doi copii, așa că petrec cea mai mare a timpului liber cu ei, ceea mă încarcă extraordinar. În plus, îmi place să desenez, să sculptez și să ascult muzică. Sunt momentele în care creativitatea are cuvântul și asta mă ține conectat cu lumea mea interioară.

Ce credeți despre femeile din România?

Văd și simt puterea femeilor din România în frumusețe, în pasiune și în inteligență. Cred că aveți o țară frumoasă, orașe frumoase și mă bucur să vin aici și să cunosc de fiecare dată mai bine oamenii.

Ce ați văzut din România?

M-am plimbat puțin prin București, cât mi-a permis timpul, și am mers la Sinaia. Palatul Peleș era închis, dar este o bijuterie arhitecturală, care te impresionează și doar văzând-o din exterior. Am vizitat Mănăstirea Sinaia și mi s-a părut extraordinară, se simte o energie puternică, lucru care mi-a adus aminte de Ierusalim. Mi-a plăcut mult aerul rece și curat de la munte. Este ceva de vis, mai ales pentru noi, israelienii, care trăim cu temperaturi de 30-40°C.

Spuneți-ne câteva locuri sau obiective pe care nu trebuie să le ratăm dacă vizităm Israelul.

Deși nu sunt creștin, Ierusalimul este locul meu favorit din Israel. Este emoționant pentru orice om din lume. Sunt foarte multe religii adunate în același loc. Este o diversitate care te impresionează indiferent în ce crezi. Energia locului este fantastică și va fi o experiență unică pentru oricine. Dar și Marea Moartă trebuie trecută pe această listă. Trebuie să vezi și să simți pe propria piele ce spun specialiștii și atunci chiar te vei îndrăgosti de ea. Și, nu în ultimul rând, Tel Aviv, care este un loc minunat – și nu spun asta pentru că este orașul meu, însă aici găsești multe lucruri care să te atragă, de la obiective turistice în zona veche a orașului, arhitecturi moderne până la fascinanta Mare Mediterană.

Citește și:

Articol preluat din ediția de septembrie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns