Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Dovleacul fermecat. Ce poti face cu un dovleac, altceva decat placinta

Dovleacul fermecat. Ce poti face cu un dovleac, altceva decat placinta

Dovleacul fermecat. Ce poti face cu un dovleac, altceva decat placinta – Cu o baghetă magică, şi tu poţi transforma simpaticii dovleci în decoraţiuni surprinzătoare.

Ikebana de toamnă

Vrei să aduci un strop de culoare în casa ta? Aşază un burete de florărie într-un dovleac scobit şi creează-ţi aranjamentul dorit: crengi uscate, lampioane, porumb uscat, struguri aromaţi şi castane.

Frapieră surprinzătoare

Alege un dovleac mai mare şi taie-l pe orizontală. Scobeşte-l (păstrează miezul şi seminţele pentru a prepara un desert) şi aşază înăuntru un bol de sticlă sau plastic. Umple-l cu gheaţă şi sticle, iar petrecerea poate să înceapă!

Din cufărul bunicii

Fie că te pricepi să croşetezi, fie că dai iama în cufărul bunicii, împletiturile capătă o altă valoare. Alege-le pe cele în culorile toamnei şi lipeşte-le de jur împrejurul unui dovleac!

Buchetul ideal

Pentru a crea această minunăţie, ai două posibilităţi: fie lipeşti, cu super glue fiecare cupă de floare una lângă alta, fie găureşti dovleacul şi înfigi codiţa fiecărei flori. Pentru un dovleac mediu, ai nevoie în jur de 100 de fire de flori mici.

Felinar de toamnă

Cu ajutorul unui cutter, taie dovleacul curăţat. Aşază pe masă un pahar în care ai pus o lumânare candelă, pune deasupra bostanul şi gata felinarul!

Ghivece suspendate

Chiar dacă e vorba despre o perioadă nu foarte îndelungată, înfrumuseţează-ţi balconul sau terasa cu aceste ghivece suspendate realizate din bostani. Nu trebuie decât să-i cureţi de miez şi seminţe, să aşezi în fiecare câte un burete de florărie şi să înfigi frunze, crenguţe de flori şi fructe uscate.

Decoraţiuni cu pănuşi

Simplu şi de efect. Trebuie doar să îndrepţi pănuşile uscate şi să le lipeşti pe dovleacul şters şi uscat.

Păpuşile străjer

Alege curcubete de diferite culori şi de dimensiuni apropiate pentru a le putea aşeza în echilibru. Restul e o joacă ce te va elibera de stres.

La masă

Mixează într-un blender 3-4 felii de dovleac copt şi o ceapă sotată în unt. Subţiază cu supă clară de legume şi dă totul în clocot. Serveşte-o într-un dovleac spălat şi scobit.

E seară de meci? Surprinde-ţi prietenii cu un aranjament special din seminţe de tot felul şi nu uita să pui berea la rece!

Îţi doreşti un element surprinzător pentru o masă rustică? Pune tacâmurile într-un dovleac curăţat şi tapetat cu un şervet din bumbac.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns