Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Lista pentru inceputul anului scolar

Lista pentru inceputul anului scolar

Inceputul anului scolar trebuie organizat in detaliu. Iata lista pentru inceputul anului scolar si care sunt activitatile de bifat ca sa fiti gata de note mari cand suna clopotelul!

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/08/29/1276981567442274136reading-20a-20book-hi.pngUniforma: orice inceput inseamna haine noi. Daca-ti vei trimite micutul imbracat in hainele de anul trecut, nu se va simti confortabil cand ii va vedea pe ceilalti copii primeniti. Cu atat mai mult cu cat are scolarul are deja stresul schimbarii de ritm. Uniforma este cartea lui de vizita – trebuie sa fie mandru cand o imbraca. Fa un efort sa-i cumperi una noua si asigura-te ca se incadreaza in regulile interne ale scolii.

Daca ai cumparat-o deja (neaparat mai lejera, maxim cu un numar mai mare), programeaza o vizita la croitor cu 2 zile inainte, fiindca micutul creste intre timp!

Ghiozdanul: performantele scolare bune se obtin si daca scolarul are toate ustensilele de care are nevoie.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/08/29/1346155617-0.jpgDe obicei, parintii asteapta pana la prima sedinta cu invatatoarea, pentru a afla care sunt rechizitele necesare. Totusi, nu lasa pe ultima suta de metri cumparaturile de rechizite, mai ales ca e perioada cand magazinele sunt aglomerate din acest motiv.

Asigura-te ca are ghiozdanul dotat cu penar, pixuri, stilou, carioci, caiete de mai multe tipuri, acuarele, bloc de desen.

Pregatirea psihologica: nu trebuie sa fie ultima pe lista si nici ignorata.

Nu trece cu vederea faptul ca micutul incepe un nou capitol si, prin urmare, trebuie incurajat si laudat, ca sa paseasca pragul noului an cu incredere in el, dornic sa aiba cele mai bune rezultate si sa se adapteze fara probleme noului mediu.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus