Esti aici
Femeia.ro > Familie > Lista pentru inceputul anului scolar

Lista pentru inceputul anului scolar

Inceputul anului scolar trebuie organizat in detaliu si din vreme. Iata lista pentru inceputul anului scolar si care sunt activitatile de bifat ca sa fiti gata de note mari cand suna clopotelul!

Uniforma: orice inceput inseamna haine noi. Daca-ti vei trimite micutul imbracat in hainele de anul trecut, nu se va simti confortabil cand ii va vedea pe ceilalti copii primeniti. Cu atat mai mult cu cat are scolarul are deja stresul schimbarii de ritm. Uniforma este cartea lui de vizita – trebuie sa fie mandru cand o imbraca. Fa un efort sa-i cumperi una noua si asigura-te ca se incadreaza in regulile interne ale scolii.

Daca ai cumparat-o deja (neaparat mai lejera, maxim cu un numar mai mare), programeaza o vizita la croitor cu 2 zile inainte, fiindca micutul creste intre timp!

Ghiozdanul: performantele scolare bune se obtin si daca scolarul are toate ustensilele de care are nevoie. De obicei, parintii asteapta pana la prima sedinta cu invatatoarea, pentru a afla care sunt rechizitele necesare. Totusi, nu lasa pe ultima suta de metri cumparaturile de rechizite, mai ales ca e perioada cand magazinele sunt aglomerate din acest motiv.

Asigura-te ca are ghiozdanul dotat cu penar, pixuri, stilou, carioci, caiete de mai multe tipuri, acuarele, bloc de desen.

Pregatirea psihologica: nu trebuie sa fie ultima pe lista si nici ignorata. Nu trece cu vederea faptul ca micutul incepe un nou capitol si, prin urmare, trebuie incurajat si laudat, ca sa paseasca pragul noului an cu incredere in el, dornic sa aiba cele mai bune rezultate si sa se adapteze fara probleme noului mediu.

In cazul copiilor mai mari revenirea la scoala nu poate sa fie decat un motiv de bucurie. In fond si la urma urmei nici vacantele nu ar fi atat de frumoase, daca nu s-ar termina…

Pentru parintii cu scolari mari cateva sfaturi simple dar foarte eficinte.

Gasiti timp sa faceti ordine impreuna cu copiii vostri in biroul unde iti tine cartile si caietele. Aruncati ceea ce nu mai trebuie, pastrati caietele importante si donati ceea ce nu va mai trebuie copiilor mai mici. La scoala fetitei mele exista obiceiul ca unele culegeri, carti sumplimentare, manuale sa fie duse la scoala in prima saptamana dupa vacanta mare. Sunt clasificate pe domenii si nivel, iar cei care au nevoie le pot folosi. In felul acesta o culegere de matematica de clasa a VI este de folos cel putin pentru doi-trei elevi.

Daca juniorul nu poarta uniforma la scoala stabiliti impreuna cu el cateva randuri de haine, pantofi si tricouri care vor fi imbracate exclusiv la scoala pe parcursul noului an scolar. Scapati de complicatia lui „eu cu ce ma imbrac”, stiti sigur ca hainele purtate sunt in limita decentei si puteti sa le monitorizati stare mult mai usor.

Continuati sa folositi caietele din anul scolar precedent, mai ales la materiile importante si la limbi straine. Daca caietele au cel putin jumatate din pagini libere nu are nici un rost sa le abandonati. In plus informatiile din anul precedent vor fi la indemna. Nu cred sa existe vreun profesor care sa aiba ceva impotriva.

In ultima saptamana de vacanta mimati ritmul din timpul scolii. Trezit mai devreme, doua-trei ore de activitate scolara, culcat mai devreme…

Si nu uitati sa-i spuneti copilului ca scoala este singura cale prin care va ajunge sa-si implineasca visele si sperantele.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns