Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 4 motive pentru care încă ai coşuri

4 motive pentru care încă ai coşuri

Te aştepţi ca după 30 de ani să nu mai ai coşuri ca-n adolescenţă, însă micile erupţii încă îţi creează neplăceri.

Acneea este prezentă şi la vârste adulte, din diverse motive, unul fiind cel hormonal, la fel ca în adolescenţă. Din când în când, apare un mic coş, înainte sau după ciclu, din pricina descărcării hormonale. Să-l storci este un obicei prost, care afectează sănătatea pielii, fiindcă poţi întinde infecţia la alţi pori. În plus, mâinile murdare infectează coşul. Ideal este să-l usuci aplicând soluţii-tratament sau să foloseşti o ustensilă specială pentru altfel de extracţii, care te ajută să traumatizezi mai puţin pielea şi să nu întinzi infecţia. De cele mai multe ori însă, obiceiurile proaste sunt cauzele apariţiei coşurilor.

Nu foloseşti săpunul potrivit

Curăţarea tenului este foarte importantă, însă, când e prea agresivă, duce la dezechilibrul pH-ului pielii şi la apariţia coşurilor. Săpunurile aspre, care conţin o concentraţie mare de peroxid de benzoil (varianta potrivită are o concentraţie mică, doar 5%) sau cele antibacteriene usucă prea tare faţa. Alteori, este vorba de o limpezire precară – urme de săpun (clăbuc) rămân pe faţă, în special pe linia părului sau pe aripile nasului, iar porii sunt astupaţi şi astfel pot apărea comedoane.

Soluţie. Foloseşte săpunuri de bebeluş sau geluri de curăţare delicate ori fără săpun.

Nu te speli după demachiere

Demachiantul îndepărtează murdăria şi grăsimea de pe faţă, dar este un produs care trebuie îndepărtat de pe ten; altfel, poate astupa porii şi creşte riscul apariţiei coşurilor.

Soluţie: după ce te-ai demachiat, clăteşte faţa foarte bine cu apă. Doar serul şi crema pot rămâne pe ten după aplicare.

Nu te demachiezi

Fardurile, în special fondul de ten şi pudra, acoperă porii şi predispun la apariţia coşurilor dacă sunt lăsate pe față foarte multă vreme. Tocmai de aceea nu trebuie să dormim niciodată cu machiajul pe faţă.

Soluţie. Șerveţele demachiante şi apa micelară sunt cele mai rapide metode să îndepărtezi machiajul fără efort.

Nu exfoliezi tenul

Porii blocaţi de sebum şi praf pot fi una dintre cauzele apariţiei coşurilor.

Soluţie. E bine ca o dată pe săptămână să cureţi tenul cu o soluţie purificatoare ori să aplici o mască peel-off sau să-ţi faci un scrub. Toate aceste tratamente au ca efecte îndepărtarea celulelor moarte şi curăţarea porilor. Deşi sunt bune, aplicate în exces, şi aceste tratamente pot ducela la apariția acneei.

Citește și:

Mici retusuri peste zi

Miere pentru ten

Zece sfaturi pentru ten, iarna

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.8/26.02.2015
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns