Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Mici retusuri peste zi

Mici retusuri peste zi

Arăţi perfect când ieşi din casă, însă pe parcursul zilei frumuseţea ta pălește sau apar mici probleme pe care trebuie să le remediezi rapid.

Ca fiecare femeie, ai în geantă o mică trusă de farduri pentru cazuri de urgenţă, dar ar fi bine s-o completezi cu câteva produse care să te ajute să-ţi împrospătezi aspectul. Pot apărea multe situaţii neprevăzute care să-ţi ştirbească farmecul. Pentru remedieri rapide, ai nevoie de multe produse, aşa că vânează variantele mini sau pe cele în cantităţi mici şi asigură-te că vei arăta mereu impecabil. Iată produsele pe care e bine să le ai aproape!

Pudră

 Te ajută să înlături excesul de grăsime care face tenul să lucească, dar şi să acoperi discret micile imperfecţiuni ale pielii şi să dai tenului un aspect catifelat. Aplic-o în special pe zona T (frunte, nas şi bărbie), unde tenul tinde să se îngraşe după prânz. Alege o formulă translucidă şi fă-ţi un obicei din a curăţa aplicatorul, indiferent de forma lui, pentru a nu transfera grăsimea în produs.

  • Aplică puţină pudră după ora 12, apoi pe la 18. Tenul tău va arăta perfect întreaga zi!

Ruj

Culoare  trebuie împrospătată de câteva ori pe zi, ca buzele să nu-şi piardă şarmul, dar nici hidratarea. Rujul, glossul sau balsamul sunt esenţiale pe timpul iernii şi verii, când temperaturile extreme deshidratează foarte uşor buzele. Pe lângă formulele hidratante, pelicula grasă împiedică pierderea apei şi lasă buzele catifelate.

  • Întrucât rujurile rezistente la transfer au o formulă care usucă buzele, balsamul este absolut obligatoriu!
  • Cu un ruj la îndemână, refaci rapid întreg machiajul – aplici puţin pe pleoapa superioară, în pliul ochiului, apoi estompezi bine cu degetul. Ochii vor căpăta imediat profunzime şi prospeţime. Puţin ruj aplicat pe pomeți, iar îmbujorarea delicată este asigurată!

Anticearcăn

Niciodată nu poţi să ştii când îşi fac apariţia cearcănele, dar nici când apare un coş din senin. Orice imperfecţiune a tenului poate fi camuflată rapid cu puţin anticearcăn bine estompat cu buricul degetului.

Fard de ochi

Peste zi, unele culori pălesc, iar machiajul trebuie împrospătat. Alteori, fardurile îşi pierd forma şi se întind inestetic. Totul poate fi remediat cu un şerveţel umed, puţin corector şi fardul pe care-l ai la tine. Rapid şi simplu.

Ojă

E bună oricând. Firul rup la ciorap este oprit cu o picătură de ojă, dar şi o unghie ruptă poate lipită cu un strat de lac. Ca să nu mai vorbim de situaţiile în care ţi se ciobeşte o unghie, când o retușezi imediat: ține la îndemână un lac cu sclipici sau o culoare opacă şi aplică pe vârf. Acum este la modă manichiura asimetrică şi poţi să-ţi permiţi orice model care ascunde oja sărită.

Ulei de cuticule

Când se usucă pieliţele, manichiura îşi pierde forma şi unghiile par neîngrijite. O picătură de ulei face minuni. Se aplică pe fiecare deget şi se masează câteva secunde. Ca prin minune, unghiile tale au din nou un contur fin, de parcă tocmai ți-ai făcut manichiura la salon.

Cremă de mâini

Pielea uscată dă mâinilor un aspect îmbătrânit, însă, după un scurt masaj cu o cremă de mâini, îşi va recăpăta aspectul fin şi confortul în câteva minute. E bine să ai o astfel de cremă în geantă şi una la birou. Nu costă o avere şi îţi păstrează mâinile catifelate în orice anotimp, cu condiţia s-o aplici de mai multe ori pe zi.

Şampon uscat

Când părul îşi pierde forma și prospeţimea fiindcă se îngraşă, îl revigorezi foarte uşor cu un şampon uscat. De fapt, este un spray cu o pudră specială care se aplică la rădăcină şi se lasă apoi să acţioneze câteva minute, după care se îndepărtează prin periere. Părul capătă volum şi pare proaspăt spălat. Este ideal să-l ai la îndemână când apar evenimente neprevăzute la care trebuie să participi.

Pieptăn

Indiferent dacă ai sau nu nevoie de şampon uscat, o perie sau pieptăn mic sunt utile tot timpul, fiindcă dai volum părului tapând câtorva şuviţe. Ori îl piepteni şi îl strângi în coadă. O coafură elegantă e gata în câteva clipe!

Fixativ

În saloane, găsești varianta de poşetă. Câteva fâsuri şi imediat cuminţești şuviţele rebele ori fixezi coafura aşa cum îţi doreşti. Majoritatea formulelor acestor fixative permit îndepărtarea lor prin simpla periere seara.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.3/22.01.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns