Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Camuflează oboseala ochilor!

Camuflează oboseala ochilor!

Fie că ai stat mult în fața computerului ori ai avut o noapte agitată în care n-ai reușit să pui geană pe geană, oboseala ochilor se poate camufla cu un machiaj bine ales.

Cearcănele mari și vineții, ochii roșii știrbesc din prospețimea tenului și aduc un aspect trist și îmbătrânit. Dar nu de puține ori pot apărea astfel de situații, iar timpul pentru rezolvarea acestora nu este de partea ta. Dimineața, când minutele parcă sunt în cursa de viteză, ai nevoie de soluții rapide, iar alegerea fardurilor potrivite este o prioritate. Iată care sunt cele mai rapide trucuri la care să apelezi.

Regula de bază

Când ești obosită, machiajul trebuie să fie cât mai delicat. Un strat gros de fond de ten încarcă și scoate în evidență aspectul tern. Fardurile care dau luminozitate sunt cele mai bune alegeri.

Alege un fond de ten lichid, care aduce tenului un aspect natural și proaspăt. Dacă e unul cu o formulă bazată pe vitamina C sau cu efect iluminator, este cel mai potrivit pentru baza ta de machiaj. Când tenul este mai luminos, roşeaţa este estompată, iar tenul pare mai odihnit.

Arcuieşte genele!

Când genele sunt întoarse, ochii par mai deschişi şi mai odihniţi. De mare ajutor îţi este o mascara cu un astfel de efect, însă un cleşte clasic te ajută să obţii acest rezultat rapid, din numai trei mişcări. Prinde în cleşte mai întâi genele din mijloc, apoi pe cele de la capete, iar la urmă „sigilează“ acest efect cu 2-3 straturi de mascara de alungire şi curbare.

Truc de profesionist

Întoarce pleoapa superioară şi conturează interiorul cu un creion negru sau maro-închis. Pare ciudat, dar acesta va contrasta cu albul ochiului şi îl va face să pară mai intens. Pe linia genelor aplică un creion sau un fard strălucitor, ca o bijuterie, un albastru safir sau un verde smarald. Dar niciodată nu trasa un contur gros – va avea greutate şi nu ai nevoie de un astfel de efect!

Conturează sprâncenele!

Sprâncenele pline şi puţin arcuite ridică optic pleoapa şi atrag atenţia în partea de sus, iar cearcănele şi pungile de sub ochi sunt mai puţin vizibile. Foloseşte un creion sau un fard pentru a umple spaţiile din sprânceană şi pentru a redesena forma, arcuind-o un pic. Pentru un efect natural al sprâncenelor, după aplicarea culorii, piaptănă-le cu o perie specială, astfel încât culoarea să capete aspectul firelor de păr. Sub sprânceană aplică un fard alb strălucitor, pentru un plus de iluminare.

Mizează pe strălucitor!

Aplică puţin fard strălucitor în culori pale – alb, gri, roz – în colţul interior al ochiului. Lumina reflectată de acesta va camufla cearcănele.

Tuşa finală

După ce ai terminat machiajul, aplică un fard corector lichid şi estompează-l cu buricul degetului ca să nu încarce zona. Acest fard să fie mai deschis cu unu sau două tonuri decât fondul de ten, pentru a corecta optim cercurile negre.

Alte farduri cu efect garantat

Aplică fard de obraz pe pomeți, spre tâmple, pentru a crea un efect de lifting vizual. Alege o nuanță de roz, cu efect de prospețime.

Pentru buze alege un gloss sau un ruj într-o nuanță delicată și strălucitoare.

Fardul de obraji aplică-l pe pomeți și estompează-l spre tâmple, iar deasupra pune un strop de fard iluminator. Evită nuanţele de portocaliu, care pot face ochii să pară mai obosiţi decât sunt. Alege roz, piersică şi, eventual, un pic de pudră iluminatoare aurie.

Conturează pleoapele cu un fard sidefat și deschis la culoare, din dreptul irisului spre coada ochiului. Evită conturul foarte închis. Aplică un pic de fard iluminator și în colțul intern al ochiului.

Aplică mascara pentru curbare doar pe genele superioare.

Pe buze aplică un gloss sau un balsam în culori luminoase, de fructe.

Soluții naturale la îndemână

Sucul de struguri este un excelent purificator pentru piele, un antioxidant și un iluminator instantaneu. Chiar dacă nu este sezonul lor, e bine să ai în frigider câteva boabe care să te ajute să dai tonus pielii obosite. Strivește două boabe, masează-le timp de un minut pe față, apoi clătește.

Ceaiul verde este revigorant și te ajută să înviorezi pielea și să diminuezi cearcănele. Umezește două pliculețe de ceai verde, aplică-le pe ochi, după cinci minute masează-le pe toată fața, apoi clătește.

Feliile proaspete de cartofi aplicate pe ochi au efect antiinflamator și pot fi tratamentul ideal pentru pungi, cearcăne și ochi roșii.

Citește și:

Machiaj in acord perfect cu parul

5 greseli de machiaj

Si ochii obosesc. Protejeaza-i!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/12.03.2015
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns