Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Greșeli de frumusețe comune în sezonul rece

Greșeli de frumusețe comune în sezonul rece

greseli de frumusete

Ritualul de îngrijire ar trebui să se schimbe în funcție de anotimp, pentru că pielea noastră are alte nevoi. Pentru a fii sigură că îți menții pielea frumoasă și sănătoasă chiar și iarna, evită aceste greșeli frecvente.

Nu schimbi crema de față

Iarna avem nevoie de o cremă hidratantă mai puternică. Încearcă una cu acid hialuronic, care nu doar că hidratează, dar și netezește și reface elasticitatea. Dacă te confrunți cu un ten uscat, folosește miere ca mască de față, iar după ce o cureți aplică câteva picături de ulei de cocos.

Exfoliezi prea des pielea

În sezonul rece e recomandat să nu exfoliem pielea atât de des, pentru a nu o usca prea tare. Evită produsele dure și alege exfoliante chimice, pentru a evita iritațiile.

Renunți la protecția solară

Doar pentru că nu mai e vară nu înseamnă că trebuie să renunți la produsele cu factor de protecție solară. Caută-l pe etichetele cremelor de față și al produselor de machiaj, pentru a te feri de daunele provocate de soare.

Folosești o loțiune tonică cu alcool

Acest ingredient îți poate usca prea tare pielea, deci evită-l mai ales în sezonul rece.

Petreci mult timp în duș

Abia te-ai întors de afară și tot ce vrei e să faci un duș lung, pentru a te încălzi. Din păcate, după 15 minute în apă caldă, pielea ta are de suferit. Fă tot posibilul să scurtezi timpul petrecut în duș.

Îți neglijezi mâinile

Mâinile sunt printre primele zone care îmbătrânesc, deci trebuie să ai mare grijă de ele. Aplică zilnic o cremă puternic hidratantă și poartă mânuși, mai ales în zilele în care bate vântul.

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns