Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Mai tânără în 60 de secunde

Mai tânără în 60 de secunde

Mici trucuri te ajută să ştergi de pe chip câţiva ani, iar prospeţimea căpătată îţi aduce un aer ștrengăresc.

Există câteva ingrediente-minune la care să apelezi în momentele importante, dar şi în dimineţile când tenul nu arată foarte bine, după nopţi agitate în care somnul te-a cam ocolit. Iată cele mai rapide căi prin care poţi arăta tânără.

Mască (din apă) rece

E bine să ai mereu în frigider o sticlă cu apă pentru remedii rapide ale tenului. Apa rece revitalizează pielea, o înviorează şi are efect astringent, reducând semnificativ porii. Înainte de aplicarea acestei măşti, spală tenul cu apă călduţă pentru a îndepărta grăsimile strânse peste noapte. Un tifon sau un şervet îmbibat cu apă rece poate fi o mască excelentă pentru ten, care acţionează rapid, în doar un minut! De altfel, nici nu-i bine să menţii prea mult o temperatură scăzută pe ten.

Foloseşte creion alb şi farduri mov!

Conturează pleoapa inferioară cu un creion alb și ochiul pare mai mare şi mai luminos – e vorba de o mică iluzie optică. Mov lavandă este una dintre nuanţele care aduc ochilor multă strălucire şi pun în valoare irisul, dar reduc şi din intensitatea ochilor roşii, în cazul în care aceştia sunt obosiţi. Aplică acest fard pe toată pleoapa mobilă şi apoi pune pe gene multă mascara cu efect de curbare. Este un machiaj care aduce multă prospeţime chipului.

Mască din cartofi pentru catifelarea tenului

Cartofii sunt o sursă excelentă de frumuseţe pentru ten. Aplică sucul proaspăt obţinut din cartofi raşi şi vei avea câteva beneficii: ridurile vor fi reduse, eventualele pete şi cearcăne – mult diminuante şi totul în doar 60 de secunde.

Luminează chipul cu portocală!

Sucul de portocală conţine multă vitamina C, cu o importanţă deosebită pentru formarea colagenului, iar această vitamină aduce şi o iluminare rapidă a tenului, curăţă şi închide porii şi îndepărtează stratul cornos (celulele moarte). Taie o portocală în două şi masează tenul cu ea 30 de secunde, apoi lasă zeama să acţioneze pe piele încă 30 de secunde şi clăteşte. Tenul va fi mai luminos, mai neted, cu aspect proaspăt.

Primerul, guma de şters riduri

Este o cremă minune, dar trebuie folosită cu măsură. Creează un film care netezeşte ridurile şi lasă tenul catifelat, ca de bebeluş, imediat după aplicare. Este o excelentă bază de machiaj (se aplică înaintea fondului de ten) pentru evenimente deosebite.

Citește și:

Trucuri care iti tin pielea tanara

Piele mai tanara la 40+

Secrete ca sa ramai tanara

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.9/05.03.2015
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns