Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Mici unelte corectoare în machiaj

Mici unelte corectoare în machiaj

Uneori apar mici accidente în timpul ce te fardezi, alteori trebuie să remediezi zestrea de la natură și să dai machiajului forma ideală pentru a te pune în valoare.

Există o grămadă de unelte în slujba frumuseții. Pe multe dintre ele le folosești zilnic sau săptămânal, iar altele te ajută să faci mici corecturi și ajustări în aspectul tău zilnic. Iată câteva care-ți pot fi de folos în situații des întâlnite!

Fără colțuri

Pila este un obiect indispensabil pentru orice femeie. Ea te ajută să remediezi rapid orice unghie ruptă, dar și s-o scurtezi într-un mod sănătos. Se poartă manichiura semipermanentă sau unghiile cu gel. Dar și acestea se ciobesc și parcă nu-ți vine să îndepărtezi frumoasa culoare doar pentru 2-3 colțuri ciobite! Cel mai simplu este să pilești unghiile până ce îndepărtezi lacul sărit.

Gene de vedetă

Cleștele rămâne cea mai bună unealtă pentru gene. Orice mascara am aplica, genele scurte și drepte au nevoie de o acțiune mai puternică. În plus, datorită curburii pe care cleștele o dă genelor, ochii capătă mai multă luminozitate și par mai frumoși și bine definiți prin acest simplu gest.

Adio greșeli!

Este o adevărată catastrofă dacă atingi cu mascara chipul gata fardat sau când codița meșterită zeci de minute cu tuș se întinde, compromițând machiajul. Acum, există creioane speciale pentru îndepărtarea inesteticelor pete. Pe bază de silicon și cu un vârf subțire, acestea șterg cu precizie micile imperfecțiuni.

Aspect perfect

Este util să ai mereu la îndemână pensula pentru gene, pentru că te ajută să îndepărtezi stratul prea gros de mascara ori să desparți genele care s-au lipit între ele. Dar o mai poți folosi la ceva: să cumințești sprâncenele rebele. Este foarte simplu! Aplici puțin fixativ pe perie și apoi piepteni sprâncenele.

Tălpi fine

Călcâiele uscate, aspre sau chiar crăpate au un aspect neplăcut, aduc disconfort și devin un real pericol pentru ciorapii fini. Iată câte motive pentru care trebuie să iei măsuri rapide pentru remedierea situației. Pielea fină cu îngrijire se ține, dar acum trebuie să faci mai mult ca să-și recapete finețea. Ai nevoie de ustensile-minune ce acționează rapid și eficient. O perie sau o pilă pentru picioare te ajută să îndepărtezi pielea groasă și uscată, apoi, cu piatra ponce sau o pilă fină, șlefuiești asperitățile. Ca misiunea să fie ușoară, îți recomandăm să înmoi bine tălpile cu 15 minute înainte să treci la exfolierea stratului cornos.

Citește și:

Secretele conturului de ochi

10 mituri despre frumusete

Secretele demachierii perfecte

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.44/05.11.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns