Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Obiceiuri de adoptat in rutina zilnică. 15 deprinderi esențiale

Obiceiuri de adoptat in rutina zilnică. 15 deprinderi esențiale

Ai obiceiuri bune de înfrumuţesare? Eu încerc mereu să le îmbunătăţesc pe ale mele. Mi-au trebuit luni întregi pentru a-mi aminti să folosesc crema hidratantă, iar ani pentru a renunţa la obiceiul de a-mi roade unghiile – chiar şi acum uit să le dau cu ojă sau să le pilesc!

Iată câteva sfaturi despre ce obiceiuri ai de adoptat în rutina zilnică.

1.  Exfoliază

Exfolierea este un obicei esenţial pentru frumuseţe pe care toată lumea îl ştie, dar pe care puţini îl urmează. Presupune mult efort, nu-i aşa? Nu şi dacă te pregăteşti din timp. Lasă-ţi mănuşa exfoliantă în baie, iar gelul de duş exfoliant în cabina de duş. Dacă vei face în aşa fel încât să-ţi fie mai uşor, o vei face de mai multe ori. Aminteşte-ţi doar că de fiecare dată când sari peste procesul de exfoliere, nu faci altceva decât să aplici creme pe celulele de piele moartă. Şi da, mă refer şi la cele foarte scumpe. Asta te va motiva să respecți această procedură în rutina zilnică.

2. Foloseşte ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos era cel mai bun produs de înfrumuţesare, înainte ca popularitatea lui să scadă. Este ceva ce ar trebui să existe în baia ta, totuşi. Cel mai bun mod de a-l folosi este în duş, după ce ai oprit apa. Aplică-l peste tot, după care usucă-te. Foloseşte mai mult în zonele uscate ca  genunchii, călcâiele şi coatele.

3. Ţine vaselina cosmetică la tine

S-a dezbătut mult dacă vaselina cosmetică  are proprietăţi nutritive pentru piele, sau nu face altceva decât să creeze un obstacol care doar lasă impresia că pielea ar fi hidratată. Dar este o idee bună să ai puţină vaselină în casă. Te ajută să tratezi inflamaţiile înainte ca acestea să se răspândească, şi este bună şi pentru durerile de buze. Eu o folosesc în nopţile călduroase- astfel te vei trezi cu buze voluminoase şi  hidratate, nu cu buze uscate care lasă impresia că ai fost în Sahara.

4. Iubeşte levănţica

Poate că ţine de un obicei vechi, dar levănţica te relaxează şi te ajută să dormi. Foloseşte din când în când un produs care conţine levănţică pentru a obţine un somn bun- vei arăta mult mai bine când te vei trezi.

5. Combate încreţirea părului

Nu-ţi arunca vechile tricouri, ci foloseşte-le pentru a obţine un păr neted. După ce te-ai spălat pe cap, foloseşte un tricou pentru a-ţi usca părul, în locul prosopului. Ai grijă doar să nu-ţi freci părul prea tare, căci asta poate duce la vârfuri despicate, şi nu te vei alege cu altceva în afară de mai puţin păr creţ, dar mai multe bucle definite, asta dacă ai norocul ca ele să fie o moştenire genetică.

6. Foloseşte loţiune pentru corp

Pare că oricare dintre noi este de acord cu asta! În loc să o foloseşti o dată pe săptămână, sau când îţi aminteşti, foloseşte-o în fiecare zi. Este un detaliu în rutina zilnică care trebuie respectat… zilnic după duș! Foloseşte-o din cap până în picioare, iar pielea ta va străluci.

7. Ia o pauză

Unul dintre cele mai neglijate sfaturi de înfrumuţesare este acela de a petrece puţin timp singură.

Fă în aşa fel încât să găseşti 20 de minute pe zi de petrecut doar cu tine însuţi. Va trebui să te forţezi să o faci, şi poate fi greu să găseşti 20 de minute libere la început, dar cu timpul îţi vei stabili un program. Ascultă muzică, meditează, întinde-te în pat, du-te la o plimbare- fă ceva care te ajută doar pe tine şi vei arăta mult mai bine. Îţi vei spori inclusiv puterea de concentrare.

8. Foloseşte cremă pentru protecţie solară

Dacă te expui în mod repetat la soare vei accelera procesul de îmbătrânire şi vei face riduri. Tocmai de aceea este foarte important să-ţi protejezi pielea de razele ultraviolete. Dacă vrei să fi încrezătoare în ceea ve priveşte pielea ta în anii ce urmează, este vital să foloseşti cremă pentru protecţie solară, chiar şi atunci când nu este soare. Ştiu că este greu să adaugi şi acest obicei rutinei tale zilnice, dar odată ce te vei obişnui nu-l vei mai vedea ca pe o povară, iar pielea ta va fi protejată de dăunătoarele raze solare.

9. Obţine şuviţe naturale

Una dintre cele mai mari probleme ale femeilor este că acestea nu ştiu dacă o schimbare de look  le va deteriora părul sau nu. Multe femei doresc să obţină o culoare mai deschisă a părului cu ajutorul şuviţelor, iar puţine folosesc produse pline de chimicale pentru obţine un păr strălucitor. Şi cine le-ar putea învinui? O metodă alternativă constă în aplicarea sucului de lămâie asupra şuviţelor înainte de a le expune la soare, iar acest sfat este unul nedăunător şi cu efect garantat!

10. Alege nuanţa potrivită

Una dintre cele mai comune greşeli pe care le fac femeile este aceea de a alege o culoare nepotrivită a fondului de ten, dar nimeni nu le poate învinui, dat fiind faptul că alegerea unei culori a fondului de ten nu se poate face decât prin aplicarea lui sau prin ghicit. Oricum, pentru a alege nuanţa potrivită trebuie să te concentrezi asupra gâtului, şi nu asupra feţei. Dacă fondul de ten se potriveşte cu culoare gâtului, atunci se vor potrivi şi culoarea feţei şi cea a restului corpului!

11 Evită să introduci şi să extragi în mod repetat peria rimelului în şi din recipient 

Te-ai întrebat vreodată de ce rimelul tău se usucă atât de repede? Introducerea şi extragerea în mod repetat peria rimelului în şi din recipient va permite aerului să intre, astfel uscând rimelul înainte ca tu să-l foloseşti.

12. Curăţă-ţi pensulele pentru machiaj

Cu toate ştim că este ceva ce trebuie făcut, dar nu prea multe acordăm importanţă acestui sfat pentru machiaj. Pensulele murdare găzduiesc bacterii care ar lua contact cu faţa noastră de fiecare dată când le-am folosi, deci nu este un obicei igienic sau sănătos. Deci curăţarea pensulelor pentru machiaj este un obicei care ar trebui să facă parte din rutina zilnică de sănătate și frumusețe.

13.  Foloseşte pasta de dinţi pentru ca ombate coşurile 

Coşurile apar mereu la momentul nepotrivit şi în locurile nepotrivite! Deci este bine să te educi pentru a ştii cum să combaţi coşurile apărute peste noapte. Cea mai bună metodă ce a-ţi usca coşurile şi de a scăpa de cel mai mare coş pe care l-ai avut vreodată, este să aplici un strat generos de pastă de dinţi asupra lor. Deşi acest truc nu te va salva în întregime de acnee, va ajuta uscarea coşurilor.

14. Pune dermatograful în frigider

Dacă ai o relaţie de dragoste-ură cu creionul tău pentru ochi din cauza faptului că se fărâmiţează atunci când îl foloseşti, încearcă să-l pui la frigider pentru 15 minute înainte de a-l folosi. Acest proces va întări plumbul şi va face creionul de ochi compact pentru a nu se mai fărâmiţa. Vei vedea cât de uşor va aluneca pe suprafaţa genelor, făcând aplicarea machiajului să nu fie una problematică.

15. Luminează-ţi ochii

Indiferent că ai stat trează cu nopţile sau că ai nevoie ca ochii tăi să arate voios, încercă să foloseşti în rutina zilnică un creion alb pentru colţurile ochilor şi picături de ochi pentru a oferi albului ochilor tăi o nuanţă mai deschisă. Combinaţia dintre cele două te va face să pari mai animată şi voioasă, fără să-ţi mai iroseşti timpul cu machiajul, care duce oricum la acelaşi rezultat.

Cu siguranţă am multe lucruri de adoptat! Aş vrea să ştiu care sunt obiceiurile tale. 

Citeste si:

sursa foto: pexels

 

Comments

comments

One thought on “Obiceiuri de adoptat in rutina zilnică. 15 deprinderi esențiale

Lasă un răspuns