Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Obiceiuri de adoptat in rutina zilnica (I)

Obiceiuri de adoptat in rutina zilnica (I)

Ai obiceiuri bune de înfrumuţesare? Eu încerc mereu să le îmbunătăţesc pe ale mele. Mi-au trebuit luni întregi pentru a-mi aminti să folosesc crema hidratantă, iar ani pentru a renunţa la obiceiul de a-mi roade unghiile- chiar şi acum uit să le dau cu ojă sau să le pilesc!

Iată câteva sfaturi despre ce obiceiuri ai de adoptat în rutina zilnică.

1.  Exfoliază

Exfolierea este un obicei esenţial pentru frumuseţe pe care toată lumea îl ştie, dar pe care puţini îl urmează. Presupune mult efort, nu-i aşa? Nu şi dacă te pregăteşti din timp. Lasă-ţi mănuşa exfoliantă în baie, iar gelul de duş exfoliant în cabina de duş. Dacă vei face în aşa fel încât să-ţi fie mai uşor, o vei face de mai multe ori. Aminteşte-ţi doar că de fiecare dată când sari peste procesul de exfoliere, nu faci altceva decât să aplici creme pe celulele de piele moartă. Şi da, mă refer şi la cele foarte scumpe. Asta te va motiva.

Citeste si: Sfaturi vintage pentru frumusete contemporana (I)

2. Foloseşte ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos era cel mai bun produs de înfrumuţesare, înainte ca popularitatea lui să scadă. Este ceva ce ar trebui să existe în baia ta, totuşi. Cel mai bun mod de a-l folosi este în duş, după ce ai oprit apa. Aplică-l peste tot, după care usucă-te. Foloseşte mai mult în zonele uscate ca  genunchii, călcâiele şi coatele.

3. Ţine vaselina cosmetică la tine

S-a dezbătut mult dacă vaselina cosmetică  are proprietăţi nutritive pentru piele, sau nu face altceva decât să creeze un obstacol care doar lasă impresia că pielea ar fi hidratată. Dar este o idee bună să ai puţină vaselină în casă. Te ajută să tratezi inflamaţiile înainte ca acestea să se răspândească, şi este bună şi pentru durerile de buze. Eu o folosesc în nopţile călduroase- astfel te vei trezi cu buze voluminoase şi  hidratate, nu cu buze uscate care lasă impresia că ai fost în Sahara.

Citeste si: Ghid de utilizare pentru uleiurile esentiale

4. Iubeşte levănţica

Poate că ţine de un obicei vechi, dar levănţica te relaxează şi te ajută să dormi. Foloseşte din când în când un produs care conţine levănţică pentru a obţine un somn bun- vei arăta mult mai bine când te vei trezi.

Citeste si: Obiceiuri de adoptat in rutina zilnica (II)

5. Combate încreţirea părului

Nu-ţi arunca vechile tricouri, ci foloseşte-le pentru a obţine un păr neted. După ce te-ai spălat pe cap, foloseşte un tricou pentru a-ţi usca părul, în locul prosopului. Ai grijă doar să nu-ţi freci părul prea tare, căci asta poate duce la vârfuri despicate, şi nu te vei alege cu altceva înafară de mai puţin păr creţ, dar mai multe bucle definite, asta dacă ai norocul ca ele să fie o moştenire genetică.

Citeste si: Obiceiuri de adoptat in rutina zilnica (III)

Cu siguranţă sunt multe obiceiuri de adoptat! Aş vrea să ştiu care sunt obiceiurile tale. 

Comments

comments

One thought on “Obiceiuri de adoptat in rutina zilnica (I)

Leave a Reply