Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele aplicatoarelor

Secretele aplicatoarelor

Avem în trusă pensule şi aplicatore pentru farduri, ce-i drept nu exact ca ale profesioniștilor, dar le putem exploata la adevărata valoare doar cunoscându-le secretele!

Probabil ai avut ocazia să vezi cum arată trusa de pensule a unui make-up artist… Multe dintre componente nici nu ştii la ce folosesc şi totuşi fiecare are un rol bine stabilit, texturând şi definind cu precizie culorile. Folosind instrumentele potrivite, chiar şi mâinile amatorilor sunt în stare să facă lucruri senzaţionale.

Pentru a nu se contamina cu bacterii, aplicatoarele, fie ele pensule sau bureţei, se spală o dată pe săptămână  cu apă şi şampon şi se lasă la uscat pe un prosop igienic.

  • Varstele fardurilor

Pensula pentru fond de ten

Majoritatea dintre noi aplică fondul de ten cu degetele şi nu este nimic greșit în asta, dar, dacă vrei să obţii un finisaj perfect şi o acoperire impecabilă, cu aspect ca de porţelan, pensula este cea mai bună alegere. Cum fondul de ten are ingrediente uleioase, perii trebuie să fie sintetici. Dorești o acoperire de durată? Aplică fondul de ten cu pensula umezită!

Pensula pentru pudră

Nimic nu fixează mai bine machiajul şi nu-i dă un aspect mai neted decât un strat fin de pudră, dar ca să ajungi la acest rezultat ai nevoie de o perie mare, care să distribuie particulele de pulbere în strat subţire, care să nu încarce niciun pic. Periile pentru pudră, foarte moi (de preferat, din păr natural), sunt ca o mângâiere pentru ten. Tehnica de aplicare este şi ea foarte importantă, presupunând mişcări circulare.

Pensula pentru fardul de ochi

Aplicatoarele din burete incluse în trusa de farduri nu fac o treabă foarte bună; în schimb, pensulele plate şi rotunjite sunt ideale pentru aplicarea fardului atât sub arcadă, cât şi pe pleoapă, forma finală fiind mult mai bine gestionată, iar tuşele – mai bine. Dacă vrei ca nuanţa să fie mai intensă, nu trebuie decât să umezeşti pensula şi să aplici culoarea cu mişcări de tamponare. Pentru fardurile cremoase, ai nevoie de o pensulă din fibre sintetice. Sau le poţi aplica folosind degetele!

  • Rujul ideal

Pensula pentru buze

Rujul este atât de simplu de aplicat direct din tub, încât nici nu înţelegi de ce ar fi nevoie de un asemenea instrument. Și totuşi e bine să ai aşa ceva în trusa ta de frumuseţe, din cel puţin câteva motive. De pildă, când rujul are o culoare puternică, el tinde să se întindă inestetic, dar, folosind o pensulă, el poate fi aplicat foarte precis. Pensula este utilă şi când vrei să obţii o nuanţă mai moale, dar şi pentru a combina două nuanţe de ruj ori aplicarea tuşului ori conturului de ochi.

Pensula în unghi

Mulţi o folosesc doar pentru a aplica fardul de sprâncene, dar este incredibil de adaptabilă, putând fi folosită pentru aplicarea tuşului-gel sau a unui fard obişnuit sub formă de contur, mai ales dacă anterior este umezită. Dacă în cutia fardului de sprâncene ai o astfel de pensulă, pune-o la treabă şi în alte situații!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.3/22.01.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns