Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Chiftele arăbești. O rețetă clasică, exotică și simplă

Chiftele arăbești. O rețetă clasică, exotică și simplă

 

PORTII 6-8
TIMP DE PREPARARE 45-55 minute
DIFICULTATE medie

PENTRU CHIFTELE

  • 500 g carne tocata (vita sau miel)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu coriandru verde (patrunjel)
  • ½ lingurita cu chimion
  • ½ lingurita cu coriandru pudra
  • ½ lingurita cu turmeric
  • un varf de lingurita cu ghimbir
  • sare
  • piper

PENTRU CRUSTA DE IERBURI

  • pesmet
  • rosii uscate
  • chimen
  • ardei iute uscat
  • pasta dulce de rosii
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat

Pasul 1: Pentru chiftele, amesteca toate ingredientele si stropestele cu putina apa rece pana rezulta o compozitie ca pentru chiftelele obisnuite.

Pasul 2: Cu mana uda, modeleaza chiftele de forma ovala.

Pasul 3: Separat, intr-un castron, pregateste un amestec din pesmet si ierburi in cantitatea si proportiile pe care ti le doresti.

Pasul 4: Tavaleste chiftelele prin amestecul de ierburi si prajeste-le la foc iute. Scoate-le pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pexels.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns