
PORTII 6-8
TIMP DE PREPARARE 45-55 minute
DIFICULTATE medie
PENTRU CHIFTELE
- 500 g carne tocata (vita sau miel)
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri cu coriandru verde (patrunjel)
- ½ lingurita cu chimion
- ½ lingurita cu coriandru pudra
- ½ lingurita cu turmeric
- un varf de lingurita cu ghimbir
- sare
- piper
PENTRU CRUSTA DE IERBURI
- pesmet
- rosii uscate
- chimen
- ardei iute uscat
- pasta dulce de rosii
- oregano uscat
- busuioc uscat
- cimbru uscat
Pasul 1: Pentru chiftele, amesteca toate ingredientele si stropestele cu putina apa rece pana rezulta o compozitie ca pentru chiftelele obisnuite.
Pasul 2: Cu mana uda, modeleaza chiftele de forma ovala.
Pasul 3: Separat, intr-un castron, pregateste un amestec din pesmet si ierburi in cantitatea si proportiile pe care ti le doresti.
Pasul 4: Tavaleste chiftelele prin amestecul de ierburi si prajeste-le la foc iute. Scoate-le pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pexels.com/