
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!
Ingrediente:
• 500 g fidea pentru cataif
• 400 g unt
• 300 g alune neprăjite
• 2-3 linguri de miere
Pentru sirop:
• 300 ml apă
• 200 g zahăr
• 1-2 linguri de miere
• zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Întinde pe masa de lucru fideaua (o poți cumpăra și congelată, dar o lași aproximativ o oră la temperatura camerei înainte de a o folosi) și taie cu foarfeca fâșii pe lungime. Rulează fiecare fâșie (nu trebuie să fie perfecte) și așază-le într-o tavă unsă cu un topit. Stropește-le la final cu restul de unt și dă-le la cuptor o jumătate de oră sau chiar mai puțin, să nu se ardă.
Între timp, prăjește alu-nele într-o tigaie, iar la final amestecă-le cu mierea. Scoate coșule-țele din cuptor, nu și din tavă, apoi, cu atenție, pune în fiecare umplutură de alune dulci.
Pentru sirop, fierbe apa cu zahărul, la final adaugă mierea și zeama de lămâie/portocală. După ce s-a răcit, toarnă acest sirop peste coșulețe și lasă-le la rece 2-3 ore să se însiropeze.
Citește și:
Crap cu salsa picantă (rețetă de Paște)
Pui umplut cu orez aromat (rețetă de Paște)
Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF