Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Drob de miel (rețetă de Paște)

Drob de miel (rețetă de Paște)

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

1 kg măruntaie de miel

2 cepe potrivite

4 ouă mari

100 g unt

1 foaie aluat foitaj

mărar, pătrunjel
(facultativ)

sare

piper

Mod de preparare:

Spală organele în mai multe ape reci și pune-le la fiert în apă cu sare. Între timp, călește în unt ceapa tocată fin. După ce au fiert, lasă organele să se răcorească și taie-le în bucăți potrivite.
Călește-le împreună cu ceapa, iar după ce au căpătat o culoare aurie, dă totul prin mașina de tocat. Încorporează trei ouă și verdeață tocată fin (dacă îți place). Potrivește gustul de sare și piper proaspăt măcinat.

Taie aluatul în fâșii potrivit de late și așază-le sub formă de raze într-o tavă rotundă (tip guguluf).
Toarnă compoziția de carne și, cu răbdare, înfășoară fiecare bucată de aluat peste carne, presând ușor la interior. Unge cu ou bătut și dă la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute.

Citește și:

Drob de pui în aluat (rețetă de Paște)

Drob în crustă de bacon (rețetă de Paște)

Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns