Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cura cu clorofilă, infuzia de primăvară

Cura cu clorofilă, infuzia de primăvară

Clorofila este pigmentul care plantelor dă culoarea verde. Ia naştere prin fotosinteză şi are aceeaşi importanţă pentru lumea vegetală ca sângele pentru oameni.

Clorofila e substanţa care ajută plantele să trăiască. Şi, pe cale de consecință, restul fiinţelor, mari şi mici, de pe planeta asta. Pornind de oriunde şi mergând spre baza lanţului trofic, plantele înseamnă hrana principală. Dar clorofila are şi alte calităţi: este un puternic antioxidant, un eficient antiinflamator. Ca atare, o cură cu clorofilă ajută la întărirea imunităţii, la compensarea carenţelor vitaminice, la refacerea globulelor roşii.

Plante verzi

Clorofila se găseşte din belşug în plantele tinere (mlădiţe, germeni, frunze). Cu cât verdele plantei este mai intens, cu atât cantitatea de clorofilă este mai mare. Acum, când se apropie primăvara, primele verzituri sunt: leurda, urzica, spanacul. Pe lângă cantitatea importantă de clorofilă, acestea mai conţin vitaminele din complexul B şi săruri minerale necesare sistemului nervos pentru a reface organismul.

Efect instantaneu

Cel puţin această impresie o lasă cura cu clorofilă. O astfel de cură durează maximum 10-12 zile şi se face doar de două ori pe sezon. Extractul se obţine prin mărunţirea plantelor amintite, omogenizarea lor cu apă plată (o mână de plante la 200 ml de apă și strecurare (de două ori) prin tifon. Cura se tine după următoarea schemă:

♣ Prima zi: 50 ml extract de clorofilă pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea micului dejun.

♣ A doua zi: 100 ml (50 + 50), cu 30 de minute înaintea meselor de prânz şi de seară.

♣ Zilele 3-11: măreşte doza cu câte 50 ml pe zi, apoi repartizează în trei doze egale, luate cu 30 de minute înaintea celor trei mese principale.

♣ Ultima zi: câte un pahar (200 ml) înaintea fiecărei mese.

Pregătește exact cantitatea de care ai nevoie, pe care o bei imediat după preparare ca să nu oxideze.

Contraindicaţii: nu e recomandată bolnavilor de inimă sau celor cu diaree cronică.

Clorofila are o structură chimică asemănătoare sângelui. Numai că molecula de clorofilă se formează în jurul atomului de magneziu, iar cea de sânge – în jurul atomului de fier.

Citește și:

Turmericul, condiment si leac de 4000 de ani

Remedii naturale contra migrenei

Smoothie de ananas si ghimbir

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.06/11.02.2016
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns