Esti aici
Femeia.ro > Promo > Epilarea braziliană

Epilarea braziliană

Parţial, total sau deloc? Puţine mai sunt cele care nu renunţă la această „podoabă“. Epilarea în această zonă este pe cât de utilă, pe atât de neplăcută şi chiar dureroasă. Însă există câteva trucuri care, odată aplicate, reduc senzaţiile neplăcute şi aproape o lună te poţi bucura de o igienă perfectă şi o piele fină, perfect pregătită pentru o sesiune de plajă în orice moment. Cât epilăm şi cât tundem rămân o decizie personală, dar şi medicală. Ca această operaţiune să fie cât mai puţin dureroasă şi confortabilă, iată câteva soluţii lesne de pus în practică.

Un centimetru, acasă

Curăţarea liniei bikinilor şi puţin peste este varianta uşoară pe care o poţi face şi acasă, folosind aparatul de ras, pe cel electric sau ceara. Şi, ca totul să iasă perfect şi să excluzi orice urmă de neplăcere, ţine cont de aceste reguli:

Aparatul de ras trebuie să fie nou sau bine dezinfectat înainte de utilizare pentru a împiedica infecţiile;

Aparatul electric trebuie şi el dezinfectat în prealabil, prin ştergerea cu alcool, pielea –răcită pentru câteva secunde cu o pungă de gheaţă înfăşurată într-un şervet, ca astfel să nu fie deloc umezită. Foloseşte o viteză mică şi accesoriul de atenuare a durerii. Aplică aparatul pe zone reduse, nu-l plimba rapid pe toată suprafaţa, aşa cum faci pe picioare, spre exemplu;

Dacă alegi ceara, atunci încălzeşte-o mai puţin sau optează pentru varianta de unică folosinţă cu aplicator. Întinde ceara pe porțiuni mici, de 1-2 centimetri, şi smulge-o dintr-o singură mișcare, apoi pune palma în locul proaspăt epilat. Energia şi căldura palmei vor calma imediat durerea.

Total, doar la salon

Pentru varianta fără niciun fir, ceara şi laserul sunt cele două soluţii, însă e bine să mergi la salon pentru ele. Cu cât intri mai adânc, cu atât durerea creşte, mai ales pe zonele intime, foarte sensibile. Dar şi aici ai grijă la câteva aspecte:

  • Asigură-te că se utilizează ceară de unică folosinţă, NU strecurată şi reîncălzită!
  • Cere-i cosmeticienei să pună ceara pe bucăţi mai mici, ca durerea să fie suportabilă şi, eventual, optează pentru o ceară destinată pielii sensibile, variantă pe care o găseşti în multe saloane.
  • Pentru epilarea cu laser, asigură-te că aparatul este unul indicat şi pentru această zonă specială şi nu există niciun risc.

Atenţie la riscuri!

Cel mai mare este cel de sângerare, mai ales dacă rădăcinile sunt puternice, situație în care se recomandă dezinfectarea zonei şi aplicarea unei pudre antiseptice (baneocin).

Uscăciunea pielii este des întâlnită. Dacă simţi pielea foarte uscată în pliul inghinal, atunci aplică seruri hidratante, apoi uleiuri, în fiecare zi până la restabilirea normalităţii.

E posibil ca, la câteva ore după epilare, să apară mâncărimi, ca urmare a reacţiilor alergice, şi iritaţii. Majoritatea femeilor nu vor avea astfel de reacţii, însă, dacă ele apar şi persistă mai mult de o zi, e bine să mergi la medic – poate fi vorba de o infecţie sau o inflamaţie ce trebuie tratată adecvat.

3 lucruri de ştiut la epilarea cu ceară

Dacă părul pubian este lung, tunde-l mai întâi. Pentru ca ceara să acţioneze eficient, firul trebuie să aibă o lungime de 2,5 mm.

Un antiinflamator uşor luat cu 1-2 ore înainte de epilare reduce semnificativ senzaţia de durere. E de preferat să-ţi programezi epilarea la 2-3 zile după ciclu, când pragul durerii este mai scăzut.

După epilare, aplică o cremă calmată şi antiiritantă.

Nicoleta Ion, trainer Skin Care & SPA Division:

Epilarea inghinală cu ceară asigură igiena locală timp de mai bine de 2-3 săptămâni. În plus, reduce frecvenţa firelor de păr crescute în piele şi le încetineşte creşterea. Durerea poate fi redusă prin tipul de ceară utilizată, precum şi de temperatura de încălzire a acesteia. Eu recomand ceara cu ulei de argan pentru pielea sensibilă. Uleiul de argan este excepţional pentru hidratare şi supleţe.

Este bine ca, înainte cu o zi sau două, să faci o exfoliere pentru a înlătură celulele moarte. Aceasta procedură va scoate la suprafaţă eventualele fire crescute sub piele.

Nu folosi cremă de corp în ziua epilării cu ceară.

Poţi face un duş înainte, dar, după epilare, evită apa cel puţin două ore, pentru a nu redeschide porii şi a prelungi o eventuală iritaţie.“

5 lucruri despre epilarea cu laser

Acest gen de epilare este recomandat primăvara şi iarna, însă tehnologia laser a ajuns acum la performanţa de a putea fi folosită chiar şi pe pielea bronzată (sunt acele aparate care au dispozitive de răcire şi lasere cu lungime de undă mai lungă).

După un astfel de „tratament“, e bine să foloseşti o cremă cu cea mai mare protecţie şi să stai mai mult sub umbrelă măcar şapte zile după epilare, după care poţi folosi şi un SPF 30, dar nu mai puţin!

Nu doare. Senzaţia pe care o simţi este similară pişcăturii unei benzi de cauciuc pe piele, însă acest disconfort se reduce cu cât firele de păr vor rămâne mai puţine şi dacă pielea este deschisă la culoare.

Nu poţi să faci o epilare pe toate zonele corpului într-o şedinţă. Există o anumită cantitate de lumină ce poate fi absorbită de piele într-o sesiune.

Uiţi de firele de păr pentru trei luni, iar când va creşte, va fi subţire şi aproape invizibil.

Epilarea se poate face şi pe pielea închisă

„Cele două lungimi de undă ale aparatelor de ultimă generaţie sporesc confortul şi eficienţa tratamentului prin capacitatea comutării între cele două tipuri de laser, care face întregul tratament optimizat pentru tipul de piele pe care se realizează epilarea definitivă. Astfel, prin utilizarea celei de-a doua lungimi de undă, se poate elimina părului nedorit în cazul pielii bronzate sau al celei de culoare mai închisă“, spune dr. Andreea Iftimie, manager medical Coquette Beauty Clinique.

 

Citește și:

 

Articol preluat din ediția de iunie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns