5 alimente care trebuie consumate zilnic

5 alimente care trebuie consumate zilnic

Am facut o lista scurta cu cinci alimente care trebuie consumate zilnic pentru binele si sanatatea ta.

1. Legume verzi – specialistii sustin ca acestea sunt produse miraculoase! Legumele verzi ca: salata, ardeii, spanacul, broccoli sau varza sunt bogate in nutrienti, vitaminele A si C si scad considerabil riscul de cancer. O singura portie de legume verzi pe zi poate preveni diabetul si hipertensiunea.

2. consumate zilnicNuci – Multi nutritionisti recomanda nucile, dar si alunele sau migalele pentru ca sunt bogate in fibre. Acestea usureaza procesul de digestie si daca le consumi dupa-amiaza, ca si gustare, nu vei mai simti pofta de dulce. In plus, vei manca mai putin la cina!

3. Ceapa – Studiile demonstreaza ca un consum regulat de ceapa reduce simptomele astmului si riscul de cancer de stomac. Puteti adauga ceapa la supe, mancaruri sisalate si este un beneficiu imens pentru sanatatea voastra. Consumul de ceapa cruda, de doua-trei ori pe saptamana este sanatate curata. Pentru a fi efcienta trebuie sa manaci cel putin juamtate de ceapa.

Aceste cinci alimente care trebuie consumate zilnic fap parte din principalele alimente dintr-o lista cu alimente esentiale.

4. Cereale integrale – Produsele rafinate ca orezul, pastele si painea alba si-au pierdut 90% din valoarea nutritionala in procesul de rafinare. Consumati orez brun, produse din faina integrala, cereale fara adaos de zahar sau fructe uscate si paste integrale sau spaghetti. Acestea iti subtiaza silueta si reduc depozitul de grasime din regiunea abdominala.

5. Iaurt – Daca vei consuma iaurt zilnic, ti se va imbunatati considerabil digestia. Asta daca stii sa alegi produsele cele mai bune! Uita-te pe eticheta si cumpara un iaurt slab, cu putine grasimi, pe care scrie „culturi active” si bogat in vitamina D, pentru a preveni osteoporoza. O alternativa buna care poate fi trecuta si pe lista cu alimente esentiale care trebuie consumate zilnic este laptele batut, dar produs prin procese naturale de fermentatie.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Avatar photoDe Andreea Vasile | 09 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 09 decembrie 2025

„Veșnicia s-a născut la sat”, spunea Lucian Blaga. Și, chiar și în era tehnologiei, viața la țară pare să reintre în trend. Tot mai mulți tineri aleg să lase în urmă agitația orașului, să plantezi legume și să le îngrijești nu mai este doar o muncă, ci o adevărată metodă de relaxare. Clipurile din acest […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp