Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Corectează forma nasului și respiră mai bine în perioada alergiilor

Corectează forma nasului și respiră mai bine în perioada alergiilor

Rinoplastia îți va aduce un nas armonios și mai puține probleme cu alergiile. Deşi traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere al sănătăţii publice, nu trebuie să-ți faci griji, operaţiile de rinoplastie se efectuează în condiții de siguranță.

Dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică și doctor în științe medicale ne spune cât sunt de importante aceste operații pentru sănătatea noastră, dar și cum se fac în condiții de maximă siguranță, protejându-ne de infectarea cu coronavirus. „Nu se operează niciun pacient, fără o testare prealabilă cu testul RT-PCR la virusul Corona. Pe lângă acest test, pacientul va face și analizele obişnuite care se cer pentru fiecare operaţie de acest gen. După primirea rezultatului analizei RT-PCR, în circa 24 ore de la recoltarea probelor, pacientul se poate interna în condiţii de siguranţă, atât pentru el, cât şi pentru echipa medicală şi implicit pentru succesul operaţiei. E adevărat că mucoasa nazală e un loc predilect pentru cantonarea virusului SARS-CoV-2, dar având în vedere că testul RT-PCR se recoltează din gât şi mucoasa nazală, pacientul fiind negativ, înseamnă că operăm un pacient necontagios. Factorii de risc fiind reduşi către zero.”

În cât timp se recuperează un pacient după o astfel de operaţie şi care sunt riscurile, în general?

După operaţia de rinoplastie, pacientul se recuperează, iniţial, prin schimbarea pansamentului la circa 2-3 zile prin vizite în cabinetul chirurgului estetician. La aproximativ 9-10 zile, pansamentele se îndepărtează cu totul şi pacientul este sfătuit să evite traumatismele în zona nasului, efortul, deplasările lungi, sporturile de contact, astfel încât, după o săptămână de la scoaterea totală a pansamentelor, să poată să se integreze în mediul său profesional şi social.

Care sunt problemele pe care le creează o deviaţie de sept, dincolo de aspectul neplăcut?

Multe dintre rinoplastiile pe care le efectuez sunt însoţite de operaţii de deviaţii de sept, aşa numitele rinoseptoplastii. Hipertrofia de cornete nazale și deviația de sept, sunt factori de risc afectează procesul de respiraţie şi este extrem de important ca, pe lângă aspectul exterior (estetic), al nasului, să rezolvăm și problemele de natură respiratorie ale pacientului.

Se recomandă operaţia pentru corectarea deviaţiei de sept, însă este ea utilă şi pentru a reduce neplăcerile cauzate de alergiile de primăvară?

Operaţia de rinoplastie, chiar dacă este însoțită de corectarea deviației de sept, nu ameliorează şi nu înrăutăţeşte situaţia unui pacient care are probleme alergice, în special primăvara, la diverşi alergeni, cum ar fi praful sau polenul, dar va putea respira mai bine și asta poate aduce un plus de confort pacientului alergic.

Ce sfaturi ne daţi pentru a ne păstra mucoasa nazală perfect sănătoasă?

Din punctul meu de vedere, întotdeauna încercăm să remodelăm piramida nazală, adică să facem o rinoplastie sau rinoseptoplastie de cea mai bună calitate.

Cum arată un nas de nota 10 din punctul dumneavoastră de vedere?

Operaţia de rinoplastie este o operaţie „individuală”, deoarece fiecare pacient este unic și are trăsături unice ale feței. Nasul trebuie să fie proporţional cu trăsăturile feţei, iar operația de rinoplastie se face în funcţie de forma acestuia, astfel încât să arate bine din punct de vedere estetic şi cât mai natural. Pe scurt, o operație reușită, este cea în care îmbunatățirea aspectului fizic este evidentă.

Text: Luminița Tăbăran

Foto: 123RF

Citește și:

8 din 10 femei prefera sa-si faca operatii estetice decat sa mearga la fitness

Interventiile estetice sub lupa

Din drag, pentru armonie

Comments

comments

2 thoughts on “Corectează forma nasului și respiră mai bine în perioada alergiilor

Lasă un răspuns