Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Decodarea bolilor: Ce pot ascunde simptomele tale

Decodarea bolilor: Ce pot ascunde simptomele tale

simptome boli

Corpul are propriul lui limbaj. Așa se face că tulburările și afecțiunile fizice pot fi expresia rănilor emoționale.

Când suntem triști ne doare inima, panica ne poate provoca un episod de diaree, o discuție aprinsă ne dă dureri de cap… Aceste conexiuni simple între minte și corp nu mai reprezintă o enigmă pentru nimeni. Dar dacă și bolile serioase au la origine tot cauze emoționale? În medicina tradițională a multor popoare există această convingere, că suferințele fizice sunt strigăte de ajutor ale sufletului, născute din sentimentele noastre înăbușite, din tensiunile interioare nerezolvate. Descoperind care sunt dezechilibrele emoționale care stau la baza problemelor tale de sănătate, vei reuși mai ușor să le corectezi.

GENUNCHI
Problemele apărute la genunchi – dureri, pocnituri, leziuni de menisc, mobilitate redusă, entorsă, artroză etc. pot indica refuzul de a te supune, de a ceda, de a „îngenunchea“, înseamnă mândrie, încăpățânare, caracter inflexibil.

RINICHI
Problemele renale „vorbesc“ despre fricile neexprimate sau pe care nu îndrăznim să le mărturisim și care pot fi diverse: teamă că viața ne este în pericol, teamă să nu pierdem ceea ce ne asigură supraviețuirea (bani, serviciu etc.), teamă să nu pierdem obiecte (casa, mașina etc.) sau oameni importanți pentru noi.

PIELE
Tulburările la nivelul pielii, învelișul corpului, pot trăda probleme de contact cu lumea exterioară sau cu anturajul, un conflict de separare nerezolvat (cu mama, copilul etc.), lipsă de afecțiune, teamă de singurătate, lipsă de comunicare, teamă de a nu fi respinși sau separați de ceilalți, devalorizare, nemulțumire legată de propria imagine.

FICAT
O afecțiune la nivelul ficatului poate evoca o dificultate în capacitatea de adaptare la o situație, de a „digera“ lucrurile, îngrijorări sau probleme care produc revoltă ori furie. Persoanele predispuse la boli hepatice critică sau judecă mult (pe ele însele ori pe alții) și/sau se plâng adesea.

PLĂMÂNI
Reprezintă viața, dorința de a trăi și de a fi liber. Problemele pulmonare traduc suferințe profunde (disperare, descurajare, depresie etc.) ori pot proveni din situații care ne fac să ne simțim blocați, sufocați, împiedicați să trăim potrivit propriilor nevoi.

INIMĂ
Simbolizează dragostea, bucuria și vitalitatea. Mesajul principal al inimii este: „Iubește!“. Când ne străduim prea mult să reușim în viață, uitând de propria nevoie de a primi și dărui iubire, când nu ne iubim pe noi înșine, inima se poate îmbolnăvi.

OCHI
Sunt oglinda sufletului, a eului interior. Ochiul stâng reprezintă latura emoțională, intuitivă și exprimă atașamentul față de o persoană sau un lucru, nevoia de siguranță, de sprijin. Ochiul drept reprezintă independența, autonomia și nevoia de a ne
regăsi încrederea de sine, de a redeveni stăpâni pe viața noastră. Problemele oculare pot ascunde o nemulțumire față de situația sentimentală actuală.

→ Din ce în ce mai mulți oameni somatizează foarte mult și repede stresul, frica, nemulțumirea, furia, acestea simțindu-se sub formă de dureri fizice. Una dintre ele este durerea de cap, ca urmare a neacceptării unei situații sau opinii. Ori de câte ori suferi de dureri de cap, gândește-te pe cine ești supărat și iartă-l. Poți să fii supărat chiar pe tine, pentru că nu ai făcut față unei situații. Lasă critica și iartă-te!

→ Durerile de gât (zona cervicală și ceafă) au legătură cu încăpățânarea. Gâtul simbolizează capacitatea noastră de a gândi flexibil sau de a primi de la celălalt opinia într-un mod pozitiv. Ori de câte ori vei avea dureri de gât, înseamnă că ești inflexibil cu tine sau cu o altă persoană.

→ Durerile de spate, în zona lombară au legătură cu frica de viitor și bani.

→ Zona lombară simbolizează sprijinul în viață. Când ai o frică de schimbarea jobului, despărțire, teamă că nu poți plăti rata, vrei să schimbi casa, țara, partenerul în afaceri, poți simți o durere lombară.

Marius Viorel Dincă, terapeut postural, Centrul Active Life Therapy

Boli și simptome descifrate:

  • Diabet: regrete, lipsă de afecțiune, viață lipsită de „dulceață“.
  • Hipertensiune: tendință de a ascunde emoțiile, dramatizarea situațiilor, emotivitate exagerată, răni emoționale vechi nerezolvate.
  • Surplus de greutate: nevoie de protecție, căutarea iubirii, nesiguranță, teamă de a pierde.
  • Reumatism: resentimente păstrate multă vreme, lipsă de iubire, amărăciune cronică.
  • Ulcer: anxietate, teamă de a nu fi suficient de bun.
  • Constipație: incapacitate de a renunța la ce nu mai e de folos, la principii învechite.
  • Alergie: reacție de apărare împotriva unui mediu ce pare ostil.
  • Otită: furie, decepție, supărare legată de ceva auzit – cuvinte, zgomote, sunete – care provoacă în noi o reacție negativă.

Citeste si:

 

 

Articol preluat din revista Sanatatea de Azi
Text: Angelica Cîlțan
Sursa foto: iStock

 

Comments

comments

Lasă un răspuns