Femeile trebuie să mănânce migdale

Femeile trebuie să mănânce migdale

Femeile trebuie sa manance migdale, dat fiind faptul ca acestea sunt un aliment perfect in dieta lor. Migdalele sunt alegerea ideala pentru gustari si contin o multitudine de nutrienti rari, toti in cantitati impresionanate si esentiali sanatatii femei.

Nutritionistii le lauda si le recomanda cu incredere ca alimente perfecte in dieta, fie ca este vorba despre o alimentatie echilibrata, fie ca este vorba despre o dieta pentru scaderea in greutate.

10 migdale: 100 calorii

Chiar daca migdalele sunt bogate in calorii, 30 de grame de migdale fiind circa 250 de calorii, migdalele sunt recomandate chiar si in cura de slabire, pentru aportul excelent de nutrienti pe care il aduc organismului. Este recomandat zilnic un consum de 9-10 migdale crude, pentru rezultate binefacatoare in dieta femeilor, ceea ce insemna doar 100 de calorii.

Migdalele sunt foarte bogate in proteine si o sursa importanta de fibre, combinatie care face din migdale un adevatat medicament care previne bolile cardiovasculare si diabetul. In 30 de grame de migdale sunt sase grame de proteine, ceea ce reprezinta un record absolut.

Migdalele contin un amestec de minerale ideal. Bogate in calciu, potasiu, magneziu si mangan, migdalele sunt un tonic pentru oase si articulatii. La toate acestea se mai adauga si cupru, fier si zinc in cantitati importante. Acestea sunt si o excelenta sursa de vitamina E, unul dintre cei mai eficienti antioxidanti, dar si acid folic, la care se adauga alte fitochimicale rare care impreuna cresc rezistenta organismului impotriva diferitelor forme de cancer si nu numai.

Un alt merit al migdalelor care face din ele alimentul perfect este continutul de grasimi mononesaturate. O mana de migdale, ceea ce inseamna circa 30 de grame, consumate zilnic, poate tine perfect sub control nivelul colesterolului.

Ideale pentru consum sunt migdalele crude, dar si laptele de migdale, precum si pudra de migdale preparata din migdale oparite si macinate. Nu sunt recomandate migdalele prajite si nici cele cu adaos de sare.

Consumul de migdale, ideal in curele de slabire

Un alt beneficiu important al consumului de migdale este faptul ca inlatura senzatia de foame, fara sa afecteze intr-un mod negativ organismul. Migdalele au un continut crescut de proteine si fibre, nutrienti care contribuie la senzatia de satietate pentru mai mult timp. De aceea, sunt un aliment important in cazul curelor de slabire, deoarece contin substante nutritive care ajuta la arderea grasimilor.

Migdalele contribuie la hidratarea pielii si reduc efectele imbatranirii premature

Datorita concentratiei bogate de Vitamina E, Omega 6, catechina, epicatechina si antioxidanti flavonoli, migdalele imbunatatesc sanatatea pielii. Aceste substante hranesc pielea in profunzime si  contribuie la vindecarea semnelor imbatranirii premature. Pentru un plus de hidratare, este util si masajul cu ulei de migdale.

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Avatar photoDe Andreea Vasile | 09 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 09 decembrie 2025

„Veșnicia s-a născut la sat”, spunea Lucian Blaga. Și, chiar și în era tehnologiei, viața la țară pare să reintre în trend. Tot mai mulți tineri aleg să lase în urmă agitația orașului, să plantezi legume și să le îngrijești nu mai este doar o muncă, ci o adevărată metodă de relaxare. Clipurile din acest […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp