Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Greutatea ta are personalitate

Greutatea ta are personalitate

Greutatea ta are personalitate pentru ca organismul uman este un intreg. Fiecare detaliu este cauza si efect in egala masura. Iar multe dintre aceste „legaturi” nu sunt inca suficient cunoscute. Exista insa ceva date depre ceea ce spune greutatea despre personalitatea ta.

Exista o legatura intre personalitate si greutate. Exista o legatura si intre variatiile de personalitate si variatiile de greutate. Deci, se poate spune ca o cura de slabire nu doar ca te modifica la trup, dar iti umbla si la minte! O serie de studii au dovedit ca persoanele impulsive depasesc greutatea ideala pentru sexul si varsta lor.

Cercetatorii de la Institutul National pentru Geriatrie din Statele Unite ale Americii a studiat circa 2000 de persoane pe parcursul a 50 de ani, pentru a stabili modul in care trasaturi de personalitate sunt influentate de greutate. Concluziile lor, care au fost publicate în Journal of Personality and Social Psychology, au confirmat faptul ca numarul persoanelor impuslve care depasesc greutatea ideala este constant mai mare decat al impusivilor care au o greutate normala.

Mai mult persoanele care depsesc greutatea ideala cu mai mult de 7-10 kilograme au tendinta de a fi mult mai indisciplinati, cad mult mai usor prada tentatiilor – de orice fel si sunt afectati de efectele frustrarilor personale.

Problemele de personalitate sunt cele care intretin problemele legate de greutate, sustin cei care au facut acest studiu, facand legatura intre ceea ce spune greutatea despre personalitatea ta. Pentru a avea o greutate ideala este nevoie sa respecti o dieta sanatoasa si sa ai o viata organizata. O alimentate sanatoasa presupune sa accepti retinerile si limitarile ca pe ceva normal si firesc, pentru simplul fapt ca este in beneficiul tau. Dar un astfel de controleste dificil de respectat pentru indivizi extrem de impulsiv. Este important de precizat ca nu toate persoanele impulsive sunt supraponderale, scrie Shine Yahoo.

O alta categorie de persoane care prezinta risc crescut de a fi impulsive o reprezinta, cei atletici. Medicii sustin ca impusivitatea acestora este consecinta excesului de endofile care sunt produse in urma efortului fizic. Endofilele sunt binevenite, dar excesul produce uneori supra-evaluari si de aici impulsivitatea.

Toate acestea reprezinta doar o mica parte din ceea ce spune greutatea despre personalitatea ta.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns