Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Ce spune grupa de sange despre sanatatea ta

Ce spune grupa de sange despre sanatatea ta

Grupa de sange este mostenire de familie, nu o poti schimba dar este bine sa stii aceste amanunte care leaga grupa de sange si sanatatea ta. Se stie ca in functie de grupa de sange pe care o ai: A, B, AB sau O, poti sa fii mai susceptibil de a suferi de probleme cardiace, cancer, sau alte maladii.

Iata ce spune grupa de sange despre tine!

Probleme de memorie. Tipul de sange AB poate avea un risc crescut de a avea tulburari cognitive, in timp ce grupa O si A are sanse mai mari decat alte tipuri de sange pentru a avea probleme de invatare si performante cognitive.

Grupa de sange AB este legata de o serie de probleme de coagulare si o serie de probleme vasculare asociate.

Sange le de tip AB are un risc crescut de a face cancer de stomac cu circa 26% mai mare decat in cazul celor care au grupa de sange B sau O. Grupa de sange A are un risc mai mare cu 20% de a face cancer de stomac decat cei cu sange de tip B sau O.

Cei cu sange de tip AB sau A pot avea o reactie a specifica a sistemului imunitar la o anume bacterie care poate contamina stomacul si intestinul si care poate creste riscul de cancer. Aceleasi bacterie si reactivitatea specifica a celor cu grupa de sange AB si A poate ridica riscul de ulcer. Grupa de sange O modifica intr-un fel raspunsul imunologic al organismului la bacterii si o rezistenta mai mare a organismului la acest gen de agresiune, cei care au aceasta grupa fiind cei mai feriti.

Cei care au grupa de sange O sunt norocosi in ceea ce priveste afectiunile cadriace. Tipul de sange 0 poate avea un risc cu pana la 23%, de a face boli cardiace comparativ cu persoanele cu  celelalte grupe de sange. Persoanele cu grupa sanguina AB si B au cel mai mare risc pentru boli de inima. Autorii studiului spun ca aceste grupe de sange sunt legate de rate mai mari de inflamatie, ceea ce ar putea explica partial conexiunea cu bolile de inima.

In mod evident exista mai multe beneficii de sanatate pentru grupa de sange 0. Printre acestea si un risc cu 37% mai mic de a dezvolta cancer pancreatic decat persoanele cu alte tipuri de sange, si aceasta tot ca urmare a unor bacterii specifice si a reactivitatii isistemului imunitar pe care il au cei cu grupa 0 comparativ cu celelalte grupe de sange.

Ceea ce mai trebuie spus este ca fiecare grupa de sange are problemele si beneficiile ei. Grupa AB include cele mai longevive persoane, grupa A este cea unde incidenta factorilor de risc c privire la afectiuni pulmonare este cea mai mica, dar are cea mai mare incidenta a afectiunilor hepatice, in timp de grupa B are un risc redus de a dezvolta probleme matabolice si de tipul celor care afecteaza glandele cu secretie interna. Tot asa grupa AB are cele mai mari probleme cutanate, in timp ce grupa B are cele mai putine.

Toate aceste informatii au ca principal criteriu statistica Mai trebuie spus ca proportia grupelor de sange variaza. Cea mai frecventa grupa fiind O iar cea mai rara, AB. De aici jocul cifrelor are mari variatii, iar viata sanatosa si obiceiurile sanatoase de viata sunt cea mai buna bariera impotriva bolilor.

Citeste si: Ce tip de sange ai?

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns