Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Indigestie la copii. Cum îți ajuți micuțul dacă se confruntă cu această problemă

Indigestie la copii. Cum îți ajuți micuțul dacă se confruntă cu această problemă

indigestie la copii

S-a înfruptat dintr-o grămadă de buntăți și acum se plânge că îl doare burtica, îi este greață, are diaree? Citește ce trebuie să faci în caz de indigestie la copii – o situație care nu este gravă, dar este, cu siguranță, foarte neplăcută.

Indigestia nu necesită un tratament anume, fiind necesară mai degrabă o pauză alimentară. Nu-l obliga sa mănânce și nici să bea lichide dacă se plânge de greață. În cele mai multe cazuri de indigestie nu se ajunge la vărsături (dar nu sunt excluse).

Cel mai deranjant simptom sunt arsurile stomacale. Dacă micuțul tău suferă de astfel de arsuri, nu-i da medicamente antiacide de capul tău. Cere sfatul pediatrului, singurul în măsură să prescrie tratamentul! Încearcă să-i calmezi durerile aplicându-i comprese călduțe pe burtică.

Remedii din natură care sunt de ajutor în caz de indigestie la copii

În caz de indigestie, sunt foarte bune ceaiurile de chimion, mentă (are efecte antispasmodice și elimină crampele stomacale) și mușețel. Ceaiul de ghimbir descompune proteinele pentru a elibera stomacul și intestinele de gaze.

Anasonul crește secreția de sucuri digestive și stimulează digestia și funcțiile pancreatice, având proprietăți antiseptice și carminative.
Feniculul este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, carminative, sedative, galactogoge. Este diuretic și depurativ puternic.

Atenție: ce complicații nedorite pot să apară

Există și situații în care indigestia la copil nu trece doar cu repaus alimentar și odihnă. Chiar dacă rar, o indigestie se poate complica uneori, determinând tulburări la nivel digestiv.

Mergi cu micuțul tău la pediatru (sau la camera de gardă a celui mai apropiat spital de copii) dacă:

  • nu își revine după măsurile simple pe care le-ai luat și nici după ce i-ai administrat tratamentul specific;
  • face febră;
  • dă semne de deshidratare;
  • refuză să mai mănânce.

Citește și: Fără indigestie de sărbători

 

Articol preluat din revista MAMI

Sursă foto: iStock

Comments

comments