Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Miturile cafelei fara cofeina

Miturile cafelei fara cofeina

Ameteala, tulburarile cardiace si insomnia sunt cateva dintre efectele adverse ale consumului excesiv de cafea la o persoana sanatoasa, iar persoanele sensibile la cofeina pot avea tulburari chiar si la consumul unor doze mici. Prin urmare, ne indreptam atentia spre cafeaua decofeinizata. Este ea o alternativa?

Efectele consumului de cafea fara cofeina

  • Consumul de cafea fara cofeina predispune la aparitia afectiunilor cardiace, deoarece aceasta creste nivelul colesterolului rau din organism.
  • Cafeaua decofeinizata poate creste riscul de aparitie a cancerului. Pentru a inlatura cofeina din boabele de cafea se folosesc anumite substante chimice daunatoare pentru organism.
  • Boabele de cafea decofeinizate nu sunt total lipsite de cofeina. Intregul proces de decofeinizare inlatura cofeina din cafea in procent de 97%. Din acest motiv, persoanelor sensibile la cofeina li se recomanda prudenta in consumul acestui tip de cafea.

Alternativa sanatoasa

Exista o varietate de cafea care contine in mod natural foarte putina cofeina, nefiind nevoie sa treaca prin procesul de decofeinizare. Este vorba despre cafeaua arabica, originara din Etiopia, varianta cea mai sanatoasa a cafelei fara cofeina.

O alterativa la cafeaua fara cofeina ar fi „cafeaua” obtinuta din cereale, de exemplu secara, sau din cicoare. Aceasta bautura stimuleaza functionarea vezicii biliare si a ficatului, facandu-ne sa ne simtim mai tonici.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns