Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Solutii simple care scad tensiunea arteriala

Solutii simple care scad tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala este una dintre cele mai importante constante biologice ale organismului uman. O valoarea normala a tensiunii arteriale inseamna o viata sanatoasa si evitarea problemelor cardio-vasculare. Tensiunea arteriala crescuta este prima cauza a accidentelor vasculare, a problemelor renale si una din principalele cauze care ne strica si ne scurteaza viata.

Cateva lucruri simple pot aduce la un nivel normal tensiunea arteriala. Sfaturile obisnuite care sunt recomandate pentru a avea o tensiune arteriala normala sau pentru a reduce o tensiune arteriala ridicata sunt: renuntarea la fumat, controlul grasimilor, includererea in dieta zilnica a cat mai multe fructe si legume, activitate fizica zilnica.

La toate acestea se adauga si recomandarile de mai jos. Nu-i nevoie sa le respecti pe toate, in fiecare zi, dar respectarea lor, sunt una din cele mai simple soluții care scad tensiunea arteriala.

1. Manancă alimente cu un continut scazut de grasimi
2. Renunta la tot ceea ce inseamna lactate combinate cu arome, fructe sau zahar din comert, indiferent cat de gustoase sunt si indiferent ce spun reclamele. Nu exista decat iaurt simplu.
3. Fa miscare.
4. Ridica greutati. Nu mari, dar fa asta in fiecare zi in cadrul unui plan de fitness.
5. Bea vin rosu. Putin, dar in fiecare zi. Doza recomandata este undeva intre 100 si 150 de mililitri. 6. Stai la soare. Evident la orele recomandate si folosind protrectii pentru radiatiile UV. Recomandarea ideala este 15 minute de soare pe zi! Soarele este sursa naturala de vitamina D, iar vitamina D este un antidot pentru multe probleme, inclusiv pentru tensiunea arteriala ridicata.
6. Razi. O repriza de ras sanatos scade tensiune arteriala pentru circa 2-3 ore.
7. Renunta la sare adaugata in farfurie la masa. Limiteaza-te la sarea pusa in mancare, in timpul prepararii si la cea naturala pe care o contin toate fructele, legumele si alimentele de origine animala.
8. Consuma constant alimente bogate in fibre. Fibrele alimentare sunt o solutie naturala impotriva colesterolului, iar un colesterol normal insemna o tensiune arateriale in limite normale.
9. Dormi suficient. Insomniacii si cei care au obieciul de a dormi mai putin decat este necesar organismului lor, au o tensiune arteriala mai mare decat cei care respecta orele de somn.
10. Gaseste in fiecare zi putin timp pentru tine in care sa stai d evorba cu tine si sa pui lucrurile in oridine in mintea ta. Este o cale buna pentru a scapa de stres, in conditiile in care stresul este una din cauzele care duc la cresterea tensiunii arteriale.

Citeste si:
Cum stai cu tensiunea?
Dieta pentru hipertensiune
Stresul, la fel de nociv ca fumatul pasiv

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns