Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Supa mai puternica decat antibioticele. Reteta si cateva sfaturi

Supa mai puternica decat antibioticele. Reteta si cateva sfaturi

Supa mai puternica decat antibioticele. Reteta si cateva sfaturi – Aceasta supa are proprietati vindecatoare si te apara de raceli, infectii ale urechii sau gripe. Un studiu al Universitatii din Washington a descoperit ca usturoiul este de 100 de ori mai puternic decat antibioticele prescrise de medici, iar combinat cu piper, ceapa si supa de pui devine un veritabil antibiotic.

Supa este grasa, dar grasimea are rolul de a combate eventualele efecte neplacute ale usturoiului, desi fiind fiert acesta nu este deranjant din nici un punct de vedere (miros sau gust).

Ingrediente

2 cepe mari, taiate marunt
50 catei de usturoi, curatati
O lingura cu boabe de piper
1 lingura de cimbru proaspat tocat
1 cana de smantana grasa
1 mana de ierburi proaspete, patrunjel si cateva foi de dafin
2 lingurite de ulei de masline
2 linguri de unt
1,5 litri de supa de pui limpede

Preparare

→ Caleste ceapa taiata marunt in ulei in care ai topit untul. Pune putina sare si adauga usturoiul intreg, dar zdrobit cu lama cutitului (nu pisat, ci doar strivit). Lasa totul cateva minute impreuna si pune ierburile (cimbru si frunzele de dafin), apoi boabele de piper. Acopera si lasa totul cateva minute la foc mic.

→Adauga supa de pui si lasa sa fiarba la foc mic circa 30 de minute intr-un vas acoperit.

→Adauga smantana, potriveste de sare si dupa ce smantana s-a dizolvat complet, strecoara supa.

→Adauga patrunjel proaspat (cel putin o legatura mare) si lasa supa sa stea 10 minute, acoperita.

Acum pot sa mananci supa, simpla sau cu felii subtiri de paine prajita putin unse cu unt. Supa se consuma toata, nu se pastreaza la rece, nu se reincalzeste. Este ideal sa o consumi in cateva ore dupa preparare. Este miraculoasa, calmeaza simptomele de raceala si gripa usoara, calmeaza tusea, si scade febra.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns