Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Teodora Tompea: Nu mi-am imaginat că voi face televiziune

Teodora Tompea: Nu mi-am imaginat că voi face televiziune

Teodora Tompea, matinala de la Digi24 și prezentatoarea emisiunii Focus Europa, este adepta cunoașterii frumosului, fără nimic senzațional.

Teodora și-a făcut studiile de jurnalism la Iași și deja are o experiență de peste 10 ani în radio și televiziune. Este o împătimită a călătoriilor ca experiență de viață și a făcut din întâmplare o carieră promițătoare în jurnalism.

Cariera în televiziune a devenit un adevărat miraj pentru foarte multe adolescente. Care este parcursul de la reporter de știri la prezentator de știri?

Cred că, dincolo de etapele pe care le parcurg cei mai mulți jurnaliști, de la reporter de teren la prezentator, munca în televiziune presupune curiozitate, ambiție, perseverență, dorința de a te depăși mereu și să fii deschis la provocări. Este important să fii dispus să ieși din zona ta de confort pentru a face performanță. Dar cred că sunt aspecte care se aplică în orice meserie.

Notorietatea este o întâmplare sau un lucru pe care ți l-ai dorit?

Este o întâmplare. Nu m-am gândit nici o clipă la acest aspect când am ales să fac jurnalism. De altfel, prima experiență în acest domeniu a fost în radio și acolo credeam că voi rămâne. Nu mi-am imaginat că astăzi voi face televiziune – și mai ales la un nivel atât de înalt. Însă cred că, dacă te concentrezi pe meseria pe care o ai de făcut și îți propui în fiecare moment să o faci cât se poate de bine, atunci notorietatea nu te preocupă prea mult.

Cum ai câștigat primii bani și ce ai făcut cu ei?

A fost undeva în perioada liceului, lucram în cadrul unei asociații. Nici nu mai știu ce am făcut cu ei, cert este că mă simțeam ca un adult adevărat fiindcă am fost răsplătită financiar.

Cum percepi publicul de la pupitrul de știri?

Mereu am fost de părere că publicul este extrem de onest, empatic, vigilent și atent la detalii. Publicul ajunge să te cunoască și să te perceapă în timp așa cum îți propui tu să fii. Important este să fii cu adevărat profesionist și cât se poate de natural. Pentru că nu cred că publicului îi place să fie mințit.

De câte ori ai fost cerută în căsătorie și cât de important este „parteneriatul“ cu un bărbat în viața unei femei?

Cred că subiectele legate de căsătorie pot fi discutate la momentul potrivit. Cu siguranță, fiecare știe să aleagă ce e mai bine pentru propria persoană. Nu cred că poți vorbi despre căsătorie la nivel ipotetic. Sunt lucruri în viață pe care le faci cum simți.

Care a fost cea mai grea situație prin care ai trecut și cui i-ai cerut ajutorul?

Situații dificile pot să apară în fiecare moment, depinde cum le privești și cum decizi să le abordezi. Până la urmă, totul în viață reprezintă o alegere. Și alegerea cea mai bună este să vezi aspectul pozitiv, chiar și acolo unde aparent nu există. În orice moment, bun sau mai puțin plăcut, părinții și bunicii mei mi-au fost alături.

Călătorești? Ce îți place să descoperi în fiecare loc nou?

Bineînțeles. Iubesc călătoriile și mă descopăr cu fiecare în parte. Nu cred că poate exista aventură mai mare în viață decât atunci când ajungi să vezi lumea. Descopăr gastronomia locului, obiceiurile, oamenii, frumusețile din jur, lucrurile mai puțin cunoscute.

Ai reușit să fii vedetă de televiziune și să fii asociată cu adjectivul „frumoasă“. Cât și ce „te costă“ frumusețea și întreținerea ei?

Vedetă e prea mult spus. Sunt o persoană cunoscută prin faptul că meseria mea presupune să apar la televizor. Iar frumusețea adevărată este cea care se completează cu trăirile interioare, cu felul de a fi și de a gândi. Cred că oamenii sunt mai degrabă atrași de ceea ce transmit și felul meu de a fi, nu neapărat de aspectul fizic. Până la urmă, poate este un clișeu, dar frumusețea chiar vine din interior. Lucrurile legate de aspectul exterior sunt cele pe care le face fiecare femeie, după cum simte și după cum își dorește. Însă, recunosc, mă preocupă mai mult să am sufletul și mintea în armonie, astfel încât energia pe care o transmit să fie frumoasă.

Gătești? Care este mâncarea preferată a familiei? Dar desertul?

Gătesc de câte ori am timp, iar atunci când o fac, e o adevărată metodă de relaxare. Preferatele mele sunt preparatele italiene, dar îmi plac și cele tradiționale. Desertul trebuie să fie savuros pentru a fi pe placul meu.

Care au fost întrebările cele mai dificile pe care ți le-au pus oamenii, când făceai reportaje?

Destul de rar se întâmpla să facă cineva schimb de rol cu mine, dar cele mai multe curiozități erau legate de viața privată. Cred însă că, prin eleganță și diplomație, îi poți face pe cei din jur să înțeleagă o situație incomodă.

Unde mergi vara?

Nu am o regulă a vacanțelor de vară, fiecare concediu este diferit. Niciodată nu lipsește marea din peisaj. Muntele îl păstrez mai degrabă pentru ieșiri de weekend.

Ce filme, cărți, spectacole preferi?

Vizionez filme de toate genurile, inclusiv seriale. Nu contează că este SF, comedie sau romantic. Încerc să nu ratez vreun film nou. Cărțile preferate sunt ale autorilor clasici, în special străini. Mă fascinează biografiile sau chiar autobiografiile.

Ai o actriță preferată?

Dacă vorbim de film, Meryl Streep.

Când ai fost ultima dată la teatru sau la operă?

Obișnuiesc să merg cât pot de des la film, teatru, operă sau balet. La un spectacol am fost ultima dată acum câteva săptămâni. Mă fascinează cele de operă și de balet.

Care sunt lucrurile care îți bucură inima și spiritul?

Fericirea oamenilor dragi și bucuria de a fi împreună cu ei. Lucrurile simple și nu neapărat materiale te fac să trăiești în armonie.

Nimicuri importante

Orice te ajută să trăiești așa cum îți dorești. Nimicurile pot fi necesare. Cum fiecare lucru care te ajută să îți simplifici viața, este important.

Îți place culoarea… Mov.

Dormi… Mult mai puține ore decât mi-aș dori. Mai ales în weekendurile în care primul jurnal este la 6 dimineața.

Nu îți place să fii trezită … Cu noaptea în cap.

Cadourile pe care preferi să le primești sunt… Timpul petrecut cu familia, prietenii și oamenii pe care îi iubesc. Lucrurile sunt de fapt momente.

Iar cele pe care le alegi pentru cei dragi sunt… Cele simbolice, cu mesaj și care să îi facă să-și aducă aminte de momentele frumoase.

Cânți atunci când… Sunt fericită.

Bucuria înseamnă … O zi la apus pe plajă, alături de cei dragi, muzică bună, multe zâmbete.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.25/29.06.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns