Conserve de toamnă: Ardei la borcan

Conserve de toamnă: Ardei la borcan

Ingrediente

  • 3 kg ardei capia
  • 250 ml apă
  • 250 ml oțet
  • 250 g zahăr tos
  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2 rădăcini de hrean
  • foi de dafin, boabe de muștar (opționale)
  • 1 lingură de boabe de piper (negru sau mix)
  • 1 lingură de sare mare
  • ulei

Preparare:

Coace ardeii pe plită, pune-i într-un vas și lasă-i acoperiți măcar un sfert de oră să se înmoaie și să-i cureți ușor. Curăță-i de coajă, semințe și cotoare.

Dă într-un clocot amestecul din apă, oțet, zahăr și sare, boabele și, dacă dorești, 1-2 foi de dafin și o lingură cu boabe de muștar.

Pune la baza fiecărui borcan 1-2 bucăți de hrean și 1-2 căței de usturoi curățați, așază ardeii rulați și mai pune printre ei căței de usturoi.

Toarnă amestecul lichid răcit bine până la gura borcanului, iar la final adaugă o lingură cu ulei și închide ermetic. Ține borcanele la rece.

Sugestie. Dacă vrei ca ardeii să fie mai aromați și usturoiați, zdrobește câțiva căței.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult