Conserve de toamnă: Dovlecei și vinete marinate

Conserve de toamnă: Dovlecei și vinete marinate

Ingrediente:

  • 4 dovlecei rotunzi mici
  • 2 vinete lunguiețe
  • 400 ml ulei de măsline
  • 200 ml oțet
  • sare, piper
  • rozmarin, busuioc, cimbru, salvie
  • căței de usturoi, fulgi de chili

Preparare:

Amestecă uleiul cu oțetul și mirodeniile preferate și lasă-le peste noapte să infuzeze.

A doua zi, pune niște apă la fiert și, când stă să dea în clocot, pune dovleceii, lasă-i preț de 2-3 minute, apoi dă-i prin apă rece pentru a stopa procesul de gătire.

Feliază vinetele potrivit, dă-le cu un praf de sare și lasă-le să se scurgă o jumătate de oră, apoi rumenește-le pe un grătar. Pune legumele răcite în borcan.

Toarnă peste legume amestecul lichid strecurat, asigură-te că nu rămân bule de aer, sigilează borcanele și dă-le la frigider.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult