Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Fă-ți tenul să strălucească!

Fă-ți tenul să strălucească!

Fă-ți tenul să strălucească! – Motivul este degradarea celulelor de melanină, cele care colorează pielea și fac ca bronzul să apară. Femeile sunt cele mai afectate din cauza sarcinii, menopauzei sau altor modificări fizice și endocrine, dar și a expunerii exagerate la soare. Din toate aceste motive se confruntă mai des cu pete pigmentare. Dar petele nu sunt întotdeauna cele care întunecă aspectul pielii, ci și culoarea ternă, lipsită de strălucire. Oricare ar fi motivul pentru care vrei să-ți ascunzi tenul sub un strat gros de fond de ten, trebuie să știi că ai la îndemână soluții rapide și ușoare pentru a renunța la această mască.

O nouă piele

Chiar dacă ți-a mai rămas o undă de bronz de care îți e greu să te desparți, o exfoliere blândă va scoate la lumină o piele nouă, strălucitoare, cu o nuanță uniformă și plină de vitalitate. Orice tip de ten are nevoie de o exfoliere regulată, însă acum este momentul unui tratament mai intens care să alunge urmele verii și să pregătească pielea pentru o nouă provocare: vremea rece. Tenul trebuie să fie tonic și cu o structură puternică pentru a face intemperiilor.

Mai multă hidratare și mai mult tonus

Apa este ingredientul ideal de care are nevoie pielea în totalitate, dar mai ales cea de pe față. Apa tonică, gelurile hidratante și fardurile iluminatoare sunt cele mai bune soluții pentru a te bucura de un ten luminos și plin de prospețime în mijlocul toamnei.

♥Petele pigmentare afectează aproape 90% dintre oameni și cel mai des apar la începutul toamnei.

5 pași pentru o strălucire de vis

  1. Umezește fața, gâtul și decolteul și aplică prin mișcări circulare un exfoliant blând, insistând pe zonele cu pori dilatați sau pete. Fă acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.
  2. După fiecare spălare a feței sau demachiere șterge tenul cu apă tonică. Aceasta are rolul să tonifice țesuturile, să îndepărteze orice urmă de grăsime și să le redea elementele esențiale pierdute în tratamentele anterioare.
  3. Aplică un ser de hidratare intensă și dă timp pielii să-l absoarbă. Cam două minute.
  4. Crema de zi completează hidratarea și sigilează apa în piele printr-un strat fin hidrolipidic.
  5. Odată baza creată, machiajul vine să desăvârșească chipul și să aducă strălucire. Ai nevoie de o cremă BB, un fard de obraz și o pudră iluminatoare pe care să o aplici pe pomeți, coama nasului și frunte. În culorile calde ale toamnei acest machiaj luminos te va face să radiezi.

Citește și:

 

Articol preluat din ediția de octombrie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns