Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 10 super-alimente pentru slabit

10 super-alimente pentru slabit

În mod generalist vorbind, se consideră că aceste super-alimente sunt bogate într-o sursă specifică de nutrienți. Aceștia pot fi antioxidanți (recunoscuți pentru combaterea cancerului), grăsimi bune (presupuse a combate bolile cardiace), fibre (previn diabetul și problemele digestive) sau fitochimicale (acele chimicale din plante responsabile pentru mirosuri și culori accentuate, care pot avea impact pozitiv asupra sănătății).Totuși, trebuie reținut faptul că studiile – tot mai numeroase – în domeniu, continuă să identifice tot mai multe astfel de alimente-minune și, de aceea, astfel de “liste” de superfoods sunt puternic subiective.

Chiar și așa, eu vă propun o listă de 10 alimente probate de mine și de clienții mei și pe care vă încurajez să le introduceți în dieta zilnică.

1. Fasolea neagră. O ceașcă de fasole neagră asigură o cantatite incredibilă de 15g de proteină și nu conține grăsimi saturate pe care le regăsim în alte surse de proteină, cum ar fi carnea roșie.

2. Ovăzul. Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre, astfel că o porție de astfel de cereale îți asigură senzația de sațietate pe termen lung. O jumătate de ceașcă asigură 4,6g de carbohidrați buni – aceia care activează metabolismul, ajutând astfel la arderea grăsimilor.

3. Avocado. Da, grăsimi. Însă dintre cele bune, pe care nu ar trebui să vă fie teamă să le folosiți. Acidul oleic, o componentă a grăsimilor monosaturate conținute de avocado ajută la inducerea stării de sațietate. Puteți consuma cu încredere un sfert, sau chiar o jumătate de avocado și veți vedea cum “burtica” de care vă plângeți prietenolor o să dispară. De asemenea, acest fruct oferă bonus și o cantatite semnificativă de fibre și proteină.

4. Somonul. Este o sursă de proteină și grăsimi monosaturate care te ajută la slăbit și ar trebui să o preferați în detrimentul cărnii roși. De altfel, există studii care arată că dietele bogate în grăsimi monosaturate încurajează procesul slăbirii, spre deosebire de cele “low-fat”.

5. Afinele. Recunoscute pentru rolul lor benefic în procesul de anti-îmbătrânire, afinele sunt și un aliat puternic pentru o siluetă armonioasă. O ceașcă presupune doar 80 de calorii, 4g de fibre și senzația de sațietate. Le puteți consuma ca gustare între mese.

6. Broccoli. Presupusă a combate apariția cancerului, această legumă este de asemenea o sursă bogată de fibre și foarte săracă în calorii (30 de calorii pe porție).

7. Orezul brun. Făcând parte din categoria cerealelor integrale, acest aliment este bogat în fibre, iar o jumătate de ceașcă asigură 1,7g de carbohidrați buni.

8. Perele. Da, un alt aliment mitizat ca fiind inamicul siluetei. Studiile recente arată, însă, faptul că o singură pară asigură un procent de 15% din necesarul zilnic de fibre. Aceleași studii arată că femeile care au consumat 3 pere pe zi au consumat mai puține calorii și au slăbit mai multe kilograme comparativ cu cele care nu au făcut-o.

9. Vinul. Despre alcool spunem adesea că e “bombă calorică” și sursă de “carbohidrați răi”. Și totuși, resveratrolul – un antioxidant faimos regăsit în coaja de struguri – combate depunerea grăsimilor. Cercetările confirmă consumul moderat de vin ca potențând micșorarea taliei și a grăsimii de pe abdomen. Mai mult decât atât, un singur pahar de vin vă poate accelera organismul în arderea caloriilor pentru circa 90 de minute.

10. Grapefruit. O jumătate de grapefruit înainte de fiecare masă vă poate ajuta să slăbiți circa o jumătate de kilogram pe săptămână! Acest fruct este recunoscut pentru capacitatea sa de a scădea nivelul de insulină din corp (hormon respensabil pentru depunerea grăsimilor), ceea ce conduce, inevitabil, la pierderea în greutate. Este, de asemenea, o bună sursă de proteină și, pentru că este 90% apă, induce senzația de sațietate. Plus că, vă promit, grapefruit-ul roșu este absolut delicios, dulce-acrișor.

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns