Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cele mai bune diete din lume

Cele mai bune diete din lume

Jumatate din viata o femeie respecta o dieta, iar cealalta jumatate, cauta dieta perfecta. Dincolo de gluma iata lista cu cele mai bune diete din lume si care sunt elementele care fac ca aceste diete sa fie considerate cele mai bune diete din lume.

Afla totul despre cele mai bune diete din lume

1. Dieta Atkins

Dieta a fost inventata de Robert Atkins, in 1972, si este inca printre cele mai populare diete din lume. Se considera ca este una din cele mai bune diete din lume nu doar pentru ca te ajuta la pierderea rapida in greutate, ci si pentru ca este un regim care poate fi respectat pe termen lung pentru ca este considerata foarte sanatoasa. Este o dieta blanda, relativ usor de respectat, care permite un aport decent de carbohidrati, cu exceptia painii si a dulciurilor.

2. Dieta South Beach

Aceasta dieta este format din trei etape, este o dieta bogata in proteine care se bazeaza insa pe consumul de alimente sanatoase: peste, oua, lactate cu putine grasimi si alte alimente cu proteine slabe, asa cum este carnea de pui sau de curcan. Dieta permite consumul de cereale integrale, nuci si legume. Dieta South Beach, una din cele mai bune diete din lume, obliga la respectarea a trei mese pe zi si doua gustari.

3. Dieta Dukan

Inventata de medicul Pierre Dukan, dieta are patru etape. Dieta, considerata una din cele mai bune diete din lume, recomanda alimente bogate in proteine, dar si tarate de ovaz, in paralel cu un consum scazut de grasimi, inclusiv pentru cele de origine vegetala.

4. Dieta vegetariana

Desi este contestata de unii si apreciata de altii, dieta vegetariana prinde un loc in lista cu cele mai bune diete din lume. Se considera ca eliminarea alimentelor de origine animala din alimentatia zilnica este secretul sanatatii si al tineretii, dieta vegetariana fiind axata pe fructe, leguminoase, cereale si legume. Aceasta dieta este bogata in fibre, aduce minerale si vitamine, desi sunt posibile carente de proteine si unele vitamine de origine animala.

5. Dieta macrobiotica

Dieta macrobiotica este preferata de vedete. Madonna si Gwyneth Paltrow respecta dieta macrobiotica. Dieta este considerata o dieta de lunga durata si impune consumul de cereale si elimina complet alimentele rafinate sau prelucrate. Se consuma multe fructe si legume. Dieta promite o piele stralucitoare, pierderea in greutate si mentinerea greutatii.

6. Dieta DASH

Dieta DASH este dieta care regleaza tensiunea arteriala si este recunoscuta ca fiind una din dietele care protejeaza inima si reduce tensiunea. Dieta reduce consumul de sare si zahar si este una din cele mai bune diete din lume, mai ales daca este respectata dupa varsta de 40 de ani.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

One thought on “Cele mai bune diete din lume

Lasă un răspuns