Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Trei cesti de ceai verde pe zi, doza ideala

Trei cesti de ceai verde pe zi, doza ideala

Ceaiul verde, dar și cel negru, sunt recunoscute pentru beneficiile fabuloase pe care le au pentru sănătate. Întrebarea care se pune este cât ceai verde trebuie să bei pentru a profita de beneficiile ceaiului verde. Studii de specialitate au probat că doza ideală este de trei cești de ceai verde pe zi. Efectele pozitive apar după primele zile de consum de ceai verde, dar se consolidează cu adevărat abia după un an de consum constant de ceai verde sau negru.

Cele trei cesti de ceai verde pe zi te protejează împotriva unor boli cronice grave de la afecțiuni cardiovasculare, diabet, cancer, demență până la depresie și afecțiuni metabolice, inclusiv cancer de colon și obezitate.

O altă condiție pentru ca efecte celor trei cești de ceai verde pe zi să fi cu adevărat utile este să fie vorba de ceai „adevărat” și nu de infuzii sau ceai verde cu amestecuri de fructe sau arome sintetice.

Ceaiul are un efect pozitiv asupra presiunii arteriale, consumul zilnic a cinci cești de ceai negru sau a trei cești de ceai verde reducând presiunea sistolică în medie cu 2 mmHg. În plus, ameliorează nivelul de colesterol: trei cești de ceai negru sau verde pe zi scad colesterolul. Acest dublu efect (presiune arterială și colesterol) contribuie la prevenirea bolilor vasculare (cardiace și cerebrale).

Trei – patru cești de ceai negru sau verde ar scădea cu circa 15% riscul de a face diabet și pot menține sub control metabolismul lipidelor și nivelul zaharului din sânge.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns