Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Dependenta de machiaj

Dependenta de machiaj

In doar cateva minute, cele mai armonioase trasaturi cu care ne-a inzestrat natura sunt puse in valoare, iar micile imperfectiuni dispar ca prin minune. Nu de putine ori, chiar si pe noi ne surprinde rezultatul unei sedinte de machiaj: gene si mai negre, ochi conturati, buze stralucitoare, ten catifelat, riduri estompate. Un adevarat miracol, s-ar putea spune!

De ce ne machiem?

Tentatia machiajului apare inca din anii adolescentei, atunci cand vedem pentru prima oara cat de bine ii sta colegei de clasa cu rimel pe gene si cat de mult o pune in valoare un simplu detaliu ca acesta. Iar dupa ce incerci si tu pentru prima data rimelul, cu greu te mai lasa inima sa iesi din casa cu genele naturale. Ne place sau nu, machiajul ajuta orice femeie sa arate mai bine, intr-un timp scurt si fara prea mare efort.

De cele mai multe ori, machiajul intra pur si simplu in rutina zilnica: te trezesti, te speli, te fardezi… si abia apoi iesi din casa. De ce? Pentru ca asa te-ai obisnuit. Pentru ca iti place mai mult de tine machiata, decat palida si fara nicio stralucire. Pentru ca deja i-ai obisnuit pe toti cu aceasta imagine si parca nu ti-ar cadea bine sa te vada altfel, mai putin stralucitoare.

Pragul psihologic

Ce femeie nu-si doreste sa fie frumoasa si atragatoare pentru cei care o privesc? Uneori insa, aceasta nevoie este dusa pana la extrem. Exista femei pentru care cosmeticele devin o necesitate, iar machiajul – o obsesie. Pentru ele, sa fie vazute dimineata, fara machiaj, este o adevarata drama. Sunt in stare sa se trezeasca inaintea tuturor ca sa se aranjeze si chiar sa se culce seara cu un strat gros de farduri pe fata. Din cauza lipsei de incredere in sine si in propriile calitati, unele femei nu pot renunta la aceasta masca a perfectiunii create de machiaj, fara de care nu-si mai pot gasi identitatea.

Oare exagerezi?http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/1-492.jpg

Machiajul este folosit adesea ca scut, din dorinta de a corespunde standardelor impuse in grupurile din care facem parte. La birou, toate colegele se machiaza; cum ai putea tu sa procedezi altfel? Problema intervine atunci cand, fara machiaj, ajungi sa te simti caraghioasa si ai prefera sa intri in pamant in loc sa te vada cineva asa cum esti in realitate.

Machiajul daunator

Produsele existente pe piata astazi sunt destul de performante pentru a nu-ti afecta negativ tenul. Cu toate acestea, folosirea lor in exces are efecte dezastruoase asupra pielii.

SOLUTII

  • Nu-ti ascunde problemele dermatologice cu fond de ten si pudra. Trateaza-le!
  • Adopta un machiaj nude natural, minimal. Inlocuieste rujul cu un gloss hidratant si renunta, macar uneori, la fardurile pentru pleoape si obraz.
  • Fa o distinctie intre aspectul tau de zi cu zi si cel festiv. Daca te machiezi excentric in fiecare zi, ce vei face la o petrecere?
  • Lasa tenul sa respire. Nu te culca niciodata fara sa te demachiezi!
  • Nu-i obisnui pe ceilalti cu o imagine falsa a ta. In final, tot te vor vedea asa cum esti.
  • Barbatilor nu le place machiajul strident; si lor le place naturalul. Gaseste ale metode de a iesi in evidenta decat un machiaj strident si exagerat.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns